Tour de France

Managertips til 12. etape af Tour de France

Her får du tips og tricks til dit managerhold i Tour-spillet.

For tredje dag i streg er der lagt op til et stort slag i alperne – denne gang med tre stigninger udenfor kategori. Nu begynder man at se, hvem der kan vinde årets Tour de France – og måske endnu mere vigtigt, hvem der ikke kan.

SÆT DIT MANAGERHOLD HER

Etapen slutter med de legendariske 21 hårnålesving på Alpe d’Huez, hvor alle gerne vil vinde, så det burde blive en dag for klassementet og de helt store bejlere til Tour-tronen.

De to forgående etaper har allerede givet en stærk indikation af styrkeforholdet blandt de bedste, og måske er der brug for en udskiftning eller to på holdet. Det kan umiddelbart godt betale sig, hvis man satser på en afslutning mellem det absolutte topklassement.

Hold øje med, om nogle hold har flere mand med i toppen af klassementet, eller om nogle hjælperyttere er så stærke, at de sidder med, når der kun sidder 5-10 mand tilbage. Det kunne eksempelvis være SKY med Geraint Thomas (7.5M), Egan Bernal (6.5M) og Wout Poels (6.5M) eller Movistar-kvartetten med Quintana (11M), Valverde (10M), Landa (9M) og Soler (6M).

På den måde holder man muligheden åben for både at score point for etapeplaceringen, klassementet og den store holdbonus, hvis en holdkammerat vinder etapen.

I dag kan også være den slags etape, hvor unge klatretalenter, der har spillet for hårdt ud på de to forgående bjergetaper, pludselig betaler prisen. Det er nu, ryttere som Primoz Roglic (7.5M), Bob Jungels (6.5M) og Rafal Majka (6.5M) skal vise, om de kan holde fast i toppen, eller om de glider ud af klassementet og ind i andre, mere frie roller på kommende etaper.