Tour de France

Managertips til 2. etape af Tour de France

Her får du tips og tricks til dit managerhold i Tour-spillet.

Det ligner endnu en oplagt sprinterafslutning, så i det perfekte scenarie skulle det ikke være nødvendigt at lave nogle udskiftninger. Derfor er det også en god idé altid at læse et par etaper frem, så man ved, hvad der venter rytterne og kender afslutningerne i detaljer, før man sætter holdet. Det kan i mange tilfælde spare de dyre transfergebyrer.

SÆT DIT MANAGERHOLD HER

Dog er det en mulighed, at allerede første massespurt har givet så klare indikationer af sprinterhierarkiet i årets Tour de France, at det virker fristende at lave en udskiftning eller to på holdet. I så fald er det frem med kuglerammen og spåkuglen for at finde ud af, hvad der skal til, før det kan betale sig at bytte.

Ser man på favoritterne til anden etape, er det værd at bemærke, at de afgørende meter i afslutningen er en smule hårdere end dagen forinden. Den sidste kilometer stiger 2-4 procent, og selv om det ikke er nok til at skulle kigge efter en helt anden ryttertype end sprinterne, er det nok til, at timingen skal sidde lige i skabet, hvis det ikke skal være muligt at sidde på hjul og gå forbi på de sidste meter. Det åbner altså op for, at ryttere med gode placeringsevner og et godt kick kan gå forbi på de sidste meter, hvis ikke sprintertoget er timet til perfektion. 

Foruden topsprinterne, der alle kommer til løbet sultne og i absolut topform, ligner det en særligt god afslutning for ryttere som Peter Sagan (11M), Michael Matthews (8.5M) og Arnaud Demare (8M). Set med danske briller passer afslutningen også til Magnus Cort (5M), men han er primært med for at beskytte Jakob Fuglsang, så spørgsmålet er, hvor hård hans dag har været, og om han får lov at spurte med til slut.