Tour de France

Managertips til 5. etape af Tour de France

Her får du tips og tricks til dit managerhold i Tour-spillet.

De ryttere i feltet, der har en særlig kærlighed til forårsklassikerne, har formentlig sat et stort æseløre i roadbooken og nærlæst etapeprofilen en ekstra gang, inden de lagde hovedet på puden natten forinden.

SÆT DIT MANAGERHOLD HER

De i alt 204,5 kilometer fra Lorient til Quimper minder nemlig mest af alt om en Ardenner-klassiker, og mere end halvdelen af etapen går enten op eller ned på smalle, snoede veje.

Det betyder også, at der er utrolig mange taktiske udspil og scenarier på en etape som denne, da sværhedsgraden formentlig ligger lige på vippen for mange af feltets sprintere.

Det kan nemt betyde, at vi vil se et pres fra nogle af de hold, der vil eliminere sprintere, og det kan ende med at holde snor i udbryderne, der ellers ville have gode muligheder for at skabe ravage, da etapen er svær at kontrollere for de nu kun otte mand store hold. Chancerne for en etapesejr i Tour de France er dog så få, at der burde være interesser nok i feltet til at samle det mod afslutningen.

Arrangørerne peger selv på en mulig udskillelse på stigningen Menez Quelerc’h med 45 kilometer tilbage, men selv hvis de tungeste kan sidde med i finalen, er det spørgsmålet, hvor mange kræfter der er tilbage i benene til at spurte med på den lille bakke på 4,8% op mod mål.

Derfor må de bedste bud på en etapevinder må være holdbare ryttere med et godt punch såsom Peter Sagan (11M), Greg Van Avermaet (7M), Michael Matthews (8.5M), Edvald Boasson Hagen (7M), Sonny Colbrelli (5M) - og måske danske Magnus Cort (5M).