Tour de France

Managertips til 7. etape af Tour de France

Her får du tips og tricks til dit managerhold i Tour-spillet.

Med hele 231 kilometer på menuen rammer vi løbets længste etape. På papiret ligner det en klassisk transportetape uden de store forhindringer, men vær opmærksom på, hvor meget holdene har været på arbejde for både sprintere og kaptajner i løbet af Tourens første uge.

SÆT DIT MANAGERHOLD HER

Med en mand mindre på holdene kan det nemlig være nu eller i morgen, vi begynder at se, at der er en arbejdsmand mindre med til at holde de stærke og insisterende udbrud i kort snor – blandt andet har Lotto-Soudal ikke fundet plads til deres danske udbrudsdræber Lars Bak.

Som Tourmanager er det bestemt ikke et ønskescenarie, at et udbrud kører hjem, da det er nærmest umuligt at ramme rigtigt. Især hvis det ikke er på en bjergetape, hvor det er nemmere at spotte de gode klatreben, der kan komme væk.

Derfor skal man være opmærksom på sprinterhierarkiet i første uge, før man bruger 500.000 på transfers. Skrækscenariet vil være, at én sprinter har været knusende suveræn hele den første uge, så de andre sprinterhold vil forsøge at overlade arbejdet til ét enkelt hold.

Drømmescenariet vil derfor være, at de store sprinterhold stort set har delt i porten på de første etaper og alle har tiltro til deres mand.

Smugkigger man på næste etape, er der dog en god chance for, at mindst én af de to etaper ender i et brag af en massespurt, så det ligner en dag, hvor alle de hurtige folk skal tilbage på holdet – og der er umiddelbart nok at vælge imellem. Med andre ord burde det altså kunne betale sig at skifte ud, selvom transfergebyrerne ser voldsomme ud.