Tour de France

Managertips til 9. etape af Tour de France

Her får du tips og tricks til dit managerhold i Tour-spillet.

Der er helt sikkert ryttere, der ikke har sovet særlig godt i nat ved tanken om de i alt 21,7 kilometer toppede pavéer, der venter på dagens etape. På én og samme tid er det både en af de mest imødesete og mest frygtede etaper i hele Tour de France.

SÆT DIT MANAGERHOLD HER

Det bør det også være som manager. Hvem husker ikke, hvordan brostenene knækkede Fränk Schleck i 2010, og hvordan en regnvåd etape endte en nervøs Chris Froomes møde med pavéerne, før de overhovedet var begyndt i 2014?

Samtidig er det svært at glemme, hvad Jakob Fuglsang (8M) og Vincenzo Nibali (10.5M) gjorde på samme etape i 2014, da de udnyttede det toppede underlag til at tage mere end to minutter på de nærmeste konkurrenter i klassementet.

I år er der flere pavéer end nogensinde før, og spørgsmålet er derfor også, hvem af klassikerspecialisterne, der formår at guide kaptajnerne sikkert over det uvante underlag. Det gør også listen af kandidater til en top-15-placering nærmest uoverskueligt lang.

I alt er 18 ryttere fra top-25 i årets Paris-Roubaix til start i løbet, ligesom ryttere som Gianni Moscon (5.5M) og Michael Valgren (5M) må forventes at spille nøgleroller for hhv. Team Sky og Astana.

Derfor er det værd at overveje, hvilke klassikerspecialister der er låst i hjælperoller for kaptajner, hvem der er helt frie til at køre efter sejren, og hvem der muligvis kan forene begge dele.

Sidste pavéstykke ligger bare 8 kilometer fra mål, hvilket virker som et oplagt sted til angreb, når kaptajnerne er i sikkerhed. Og så skal man heller ikke udelukke at beholde et par sprintere, der tidligere har præsteret i Paris-Roubaix, for at spare transfergebyrer.

Et Mini-Roubaix midt i Tour de France er garanti for drama og uforudsigelighed, men vejret kan gøre det direkte kaotisk, så tjek også vejrudsigten, før du sætter holdet. Jo dårligere vejr, des flere specialister.