Tour de France

Managertips til 14. etape af Tour de France

Her får du tips og tricks til dit managerhold i Tour-spillet.

Hvis pilen pegede i retning af et spurtopgør i går, peger den i udbrydernes retning i dag. Det er en klassisk mellemetape, hvor sprinterne ikke kan være med, og hvor favoritterne umiddelbart ikke kan lave den store udskilning før finalen, hvor et sæt tunge ben dog nemt kan koste 30 sekunder på den tre kilometer lange stigning op til Mende. Derfor kan man risikere at se to cykelløb i ét, hvilket kræver et dybt kig i spåkuglen for at finde de rigtige kandidater til at vinde fra et udbrud.

SÆT DIT MANAGERHOLD HER

Ser man på finalestigningen Côte de la Croix Neuve er den skræddersyet til en Ardenner-specialist som Julian Alaphilippe (7.5M), der kan vinde både fra et favoritfelt eller et udbrud. Man bør tilmed holde øje med et scenarie, hvor holdets sprinter, debutanten Fernando Gaviria er udgået, og Bob Jungels er faldet ud af klassementet, så Quick-Step vil holde et udbrud i kort snor og servere afslutningen til Alaphilippe, hvis han ikke kommer med, når udbruddet kører.

De første godt 100 kilometer af etapen er ikke specielt svære, så der vil ikke være nogen naturlig udskilning i forhold til, hvem der kan komme med i dagens udbrud. Midtvejs på etapen ændrer terrænet dog karakter, når rytterne kører ind i Massif Central, hvilket indsnævrer feltet af vinderkandidater. I 2015 vandt Stephen Cummings i Mende, men han er ikke med i år, hvorfor det i stedet er værd at fremhæve holdkammeraten Serge Pauwels (4M), der har helt frie tøjler hos Dimension Data.

Derudover er det svært at komme uden om Lotto-Soudal-folkene Thomas de Gendt (3.5M), Tomasz Marczynski (3M) og eventuelt Tiesj Benoot (4.5M), der alle frit kan jagte etapesejre. Det er ikke udelukket, at klassementsfavoritterne kommer til at køre om sejren, og så vil Adam Yates, Alejandro Valverde og Daniel Martin umiddelbart være bedste bud på en top-placering. Men stigningen er så hård, at det sagtens ”bare” kan være stærkeste mand, der laver forskellen blandt favoritterne.