Tour de France

Managertips til 16. etape af Tour de France

Her får du tips og tricks til dit managerhold i Tour-spillet.

Det er dagen efter løbets anden og sidste hviledag, så nogle vil helt sikkert være nervøse for, hvordan benene reagerer. Etapen er en maraton-etape på hele 218 kilometer, så klassementsrytterne har rig mulighed for at få kørt sig tilbage i rytmen på de første relativt flade kilometer af etapen. Til gengæld kan de nok godt regne med et voldsomt opskruet tempo fra start, da der stadig vil være mange, der skal redde holdets Tour de France med en etapesejr.

SÆT DIT MANAGERHOLD HER

Dog er starten så nem, at det kræver en god portion held for de stærke bjergryttere at ramme udbruddet. Derfor kan det ende med, at feltet dikterer ro, når der er kommet en broget udbryderskare afsted, hvor kun få kan gøre det færdigt. Samtidig forventer jeg, at favoritterne skal prøve hinanden af med tre svære stigninger på den sidste tredjedel af etapen. Det kan jo være, at nogen har efterladt bjergbenene i hotelsengen på hviledagen.

Derfor tror jeg også, vi kommer til at se et scenarie, hvor udbruddet så småt smuldrer fra hinanden på de første stigninger, og langsomt bliver halet ind, når klassementet åbner op. Det kan ikke udelukkes, at en stærk udbryder eller to snyder favoritterne, men jeg spår, at top-15 vil blive præget af klassementsrytterne.

Slutstigningen Col du Portillon (8,3km à 7,1%) er svær nok til at slå et hul mod toppen, og så venter en halsbrækkende nedkørsel – en oplagt mulighed for ryttere som Bardet (9.5M), Nibali (10.5M), Uran (9.5M) eller Fuglsang (8M), hvis de skal ud og hente tid. Men glem ikke Chris Froome. Sidst Touren havde mål i Bagnères-de-Luchon, vandt han nemlig, efter han overraskede alle ved at angribe på nedkørslen fra Col de Peyresourde.