Tour de France

Managertips til 17. etape af Tour de France

Her får du tips og tricks til dit managerhold i Tour-spillet.

En fuldstændig spektakulær etape. Med bare 65 kilometer, to kategori-1-stigninger og mål uden for kategori er det muligvis den sikreste klassementsdag i hele løbet. Så forhåbentlig har bankbeholdningen efterhånden gjort det muligt at finde plads til stort set alle fra top-10 i den samlede stilling. Klassementet kommer nemlig på hårdt arbejde i dag, da det hele risikerer at eksplodere fra første kilometer.

SÆT DIT MANAGERHOLD HER

Det er en dag, hvor alle skal have været på rullerne før etapestart, da rytterne bogstaveligt talt kommer til at holde som på startgridden i Formel 1 og vente på, at de røde lamper slukker – og så er der ellers lagt op til 65 kilometer i det røde felt. Som noget nyt kommer rytterne endda til at starte i grupper i forhold til placeringen i klassementet - med den gule forrest – hvilket skulle åbne for flere angreb og mere isolation tidligt. Der er altså ikke umiddelbart hjælp at hente fra holdkammeraterne, hvis konkurrenterne angriber med det samme.

Afslutningen på Col du Portet (16 km à 8,7%) er både lang, jævn og modbydeligt stejl, og så har den tilmed mål i 2215 meters højde. Det betyder, at luften bliver tyndere og burde på papiret give en fordel til eksempelvis løbets mange colombianere, mens en rytter som Alejandro Valverde (og desværre også Jakob Fuglsang) har for vane bare at skulle overleve i den tynde luft.

Så hvordan har det mulige trekantsdrama mellem Movistar-kaptajnerne udspillet sig? Er det en dag for Quintana, eller er Landa den nye kaptajn? Spiller de hårdt ud? Har Uran samme form som sidse år, og hvad med SKY-talentet Egan Bernal, der med god sandsynlighed er med i kampen om den hvide trøje? Vinderen af etapen skal under alle omstændigheder findes blandt de stærkeste klatrere. Men udeluk ikke ryttere som Warren Barguil (6M) og Rafal Majka (6.5M), der kan sidde med og eksempelvis har fået polkaprikker som førsteprioritet.