Tour de France

Managertips til 19. etape af Tour de France

Her får du tips og tricks til dit managerhold i Tour-spillet.

På bedste teatermanér er det igen tid til et sceneskift. Og sidste akt i Pyrenæerne byder blandt andet på et par gamle kendinge i Col d’Aspin, Col du Tourmalet og Col d’Aubisque, som mange måske husker som endestationen for en gulklædt Michael Rasmussen i 2007. Etapen begynder endda i Lourdes, så der er ikke noget at sige til, hvis rytterne er nervøse, før starten går. Heldigvis kan Jørgen Leth glæde sig over, at han sidder i målbyen Laruns i stedet.

SÆT DIT MANAGERHOLD HER

Her vil han formentlig kunne se klassementsfavoritterne udkæmpe et sidste stort slag om dyrebar tid i klassementet. Det er nemlig sidste mulighed for at sætte sekunder i banken til eksempelvis Froome, Dumoulin eller Porte før enkeltstarten, og jeg tror derfor også, at det bliver en etape med så mange forskellige interesser og angrebsforsøg tidligt fra morgenstunden, at et udbrud aldrig får lov til at sejle langt væk. Slet ikke hvis et hold som Movistar, AG2R eller Bahrain-Merida allerede beslutter sig for at spille ud på Col d’Aspin eller Tourmalet.

Styrkeforholdet i klassementet er ved at være etableret, og det skulle være til at se, hvem der kører på dampene, og hvem der er klar til at sætte alt på ét bræt på en etape som denne. Det kan godt være en udskiftning værd før en så krævende etape.

Er man ikke helt sikker på, at klassementet kommer til at køre om sejren, kan det også være en etape, hvor flere bejlere til bjergtrøjen kommer til at presse hinanden fra start til mål, og hvor taktiske forposter på etapen også nemt kan presse andre hold i forhold til holdkonkurrencen. Det hele er forhåbentlig stadig i spil, og derfor kan det også blive en helt fantastisk etape.