Tour de France

Managertips til 21. etape af Tour de France

Her får du tips og tricks til dit managerhold i Tour-spillet.

Rytterne drikker champagne og fejrer, at tre hårde uger i Frankrig er ved at være slut, mens du som Tourmanager endelig kan lægge låg på tre nervepirrende uger med tvivl, sandsynlighedsregning og frustrationer over udbruddet der holdt hjem. Du ved heldigvis præcis, hvad du skal gøre i dag. Opløbet på verdens smukkeste boulevard, Champs-Élysées, er reserveret til sprinterne.

SÆT DIT MANAGERHOLD HER

Du har tilmed langsomt fået råd til at vælge fra øverste hylde på stort set alle positioner, så du kan sætte præcis det hold, du har lyst til. De mange dage i bjergene kan dog have gjort et indhug i sprinterbestanden, så pludselig andet geled af sprintere såsom Christophe Laporte (5M) og Edvald Boasson Hagen (7M) er blevet relevante i en massespurt. Det kommer helt an på, hvor mange – og hvilke – sprintere, der er udgået undervejs. Tager man klaphatten på, kan man også håbe, at Magnus Cort (5M) er kommet godt igennem den franske rundtur og kan tage kampen op på den største scene.

Sidste år vandt Dylan Groenewegen (8.5M) foran André Greipel (10M), der faktisk begynder årets Tour de France som den mest vindende aktive rytter i feltet. Men listen af topsprintere til start i årets Tour er så lang, at du kan stadig få svært ved at vælge mellem navne som Cavendish, Kittel, Kristoff, Sagan, Gaviria, Matthews og Demare.

Og så kan det stadig være en overvejelse værd, om en leadout-man som Maximiliano Richeze (4M) kan snige sig med i top-15 og både udløse etapebonus og kaptajnbonus, hvis fænomenet Gaviria kroner sin Tour-debut med karrierens største spurtsejr.