Tour de France

Stjerne kalder dansk Tour-debutant et af de største talenter på holdet

Søren Kragh Andersen får sin debut i verdens største cykelløb, når Tour de France skydes i gang lørdag i Noirmoutier-en-l'Île.

Se alt fra Tour de France på TV 2 PLAY

23-årige Søren Kragh Andersen har i sit andet år som rytter på Team Sunweb overbevist holdledelsen om, at han skal være en del af Tour de France-truppen.

Og det glæder holdets store stjerne, Tom Dumoulin, der regnes blandt favoritfeltet til at vinde Touren.

- Han er virkelig en god fyr. Jeg var på højdetræningslejr med ham i 10 dage før Touren. Jeg har det rigtig godt med ham. Han er god at have på holdet. Han er også virkelig talentfuld. Jeg tror, han er et af de største talenter på vores hold. Især i klassikerne og på enkeltstarter, men også på stigninger. Når jeg ikke har en god dag, har jeg problemer med at følge ham, når vi træner, siger Dumoulin til TV 2 SPORT

Søren Kragh Andersen kommer med karrierens største sejr i bagagen, da han i forberedelsesløbet Schweiz Rundt vandt en etape.

100 procent for holdet

Det betyder imidlertid ikke, at danskeren har en fri rolle i Touren, hvor han både skal hjælpe Tom Dumoulin og Michael Matthews, der på de klassikerlignende og flade etaper skal køre efter sejre.

- Jeg er måske manden her, der kan det hele og skal hjælpe alle vegne. Primært Michael Matthews, når han har chancen for at vinde en etape, og så på flade og kuperede etaper skal jeg hjælpe Tom Dumoulin med at sidde fremme og holde ham ude af problemer, siger Søren Kragh Andersen til TV 2 SPORT.

Søren Kragh Andersen tog karrierens største triumf, da han vandt 6. etape i Schweiz Rundt. Video: Bo Bentsen

- Jeg er her 100 procent for holdet, men det kan være, holdet giver mig en chance. Jeg ved det ikke endnu. Vi har ikke snakket taktik, men jeg følger holdets taktik og får også min chance. De ved, jeg er en vinder, og hvis chancen byder sig, er Tom og Michael også sådan, at vi andre skal have chancen. Jeg siger ikke nej, men jeg siger heller ikke, at jeg kommer til at køre for en etapesejr.

Selvtillidsniveau er højere

Han kaldet det "en drøm, der går i opfyldelse," når han kører ud på 1. etape i verdens største cykelløb, men han gør det alligevel ikke til mere end det er: "Et cykelløb."

Ikke desto mindre har han siden Schweiz Rundt - med højdetræningslejren - kun forbedret sin form.

- Jeg var ikke i topform (til Schweiz Rundt, red.), men niveauet var til det. Med lidt held i posen vandt jeg en etape og kørte en god enkeltstart, så mit selvtillidsniveau er selvfølgelig højere, end det var i foråret. Det gør det kun nemmere for mig at træde ind i det her cykelløb, siger Søren Kragh Andersen.

- Men man skal ikke have for høje forventninger, for så får du et chok. Det gør stadig ligeså ondt i benene.

- Efter hvad træningen har vist, kunne jeg nærmest ikke have det bedre. Men cykelløb har mange faktorer. Jeg var også vanvittigt stærk inden klassikerne, men der lykkedes det ikke. Jeg har gjort mit, og nu skal jeg ud og gøre det færdigt, hjælpe holdet og forhåbentlig vise, at jeg er der, hvor jeg har været i træningen.

1. etape i Tour de France køres på lørdag. Se med på TV 2 og TV 2 PLAY allerede klokken 10.35, hvor vi åbner Tour-studiet.