Froome, Quintana og Porte taber dyrebar tid i kaotisk afslutning

En lang række af de helt store favoritter kom skidt fra start i årets Tour de France, og satte til i forhold til de andre klassementsryttere.

Hvis den forsvarende Tour de France-vinder Chris Froome havde håbet på en stille og rolig dag på første etape af årets rundtur i det franske, så må han tro om.

For både Chris Froome (SKY), Richie Porte (BMC) og Nairo Quintana (Movistar) satte meget tid til i forhold til de andre favoritter. Også Adam Yates satte tid til og kom ind i samme gruppe som Froome og Porte. Næsten et minut efter feltet, hvor det danske klassementshåb Jakob Fuglsang sad med.

Froome styrtede med omkring fem kilometer til mål, og efterfølgende viste billederne, at han havde fået en del snavs på trøjen omkring skulderen. Han blev presset ud i positionskampen på en smal vej, og så røg han en tur ud i grøften. Tidstabet endte med at blive på 51 sekunder.

- Vi ved, at de første par dage ville blive svære og usikre. Det er desværre en del af spillet. Vi sad oppe i den forreste tredjedel af feltet. Der var ikke meget, som drengene kunne have gjort.

- Det blev temmelig kaotisk med nogle af sprinterne der, men sådan er cykelløb. Jeg er bare glad for, at jeg ikke blev skadet på nogen måde, og at der stadig er lang vej til Paris, siger Froome til Sky's hjemmeside.

Quintanas tidstab skyldes ikke et styrt, men derimod en defekt på cyklen efter han kørte ind i en kantsten. Da hans egen servicevogn var et stykke væk, blev han serviceret af de neutrale mekanikere, og det tog et stykke tid, før han var klar til at fortsætte. Han led det værste tidstab af favoritterne, da han tabte hele 1 minut og 15 sekunder.

- Den eneste trøst er, at Chris Froome også tabte tid. Vi skal bare blive ved med at sidde fremme og prøve at vinde tilbage, hvad vi tabte i dag, siger Quintana ifølge det spanske nyhedsbureau EFE.

Richie Porte blev sammen med Adam Yates fanget bag styrt i feltet og kom ind samtidig med Froome - 51 sekunder efter feltet.

Det danske klassementshåb Jakob Fuglsang sad med helt fremme og endte overraskende helt fremme på en niendeplads på etapen, der blev vundet af Quick-Steps Fernando Gaviria.

En anden af topsprinterne, franske Arnaud Demare, endte med et voldsomt tidstab på over seks minutter.

1. etape blev fundet af den colombianske sprinter og Tour-debutant Fernando Gaviria, der i massespurten slog Peter Sagan og Marcel Kittel.

Jakob Fuglsang spurtede sig til en niendeplads, og han er en af de største vindere blandt klassementsrytterne, hvor han altså nu har knap omkring et minut ned til blandt andre Froome.

Se hele klassementet for etapen her