- Det kan vi vist godt være tilfredse med, fortæller glad Fuglsang

Jakob Fuglsang fik sammen med sit hold minimeret tidstabet til konkurrenterne på mandagens holdtidskørsel.

Mandag stod i holdtidskørslens tegn i verdens største cykelløb Tour de France, da 3. etape blev afviklet.

En dag, hvor den danske Astana-kaptajn Jakob Fulgsang sammen med sit hold skulle forsøge at minimere tidstabet til sine konkurrenter.

Og selvom flere eksperter på forhånd havde spået om store tidstab til blandt andre Chris Froome og Richie Porte, så slap Jakob Fuglsang og Astana igennem de 35 kilometers kamp mod uret med skinnet på næsen og tabte 'kun' 51 sekunder til Richie Porte og vinderne fra Team BMC.

- Jeg tror, vi kan være godt tilfredse, lød det fra Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT umiddelbart efter, han havde krydset målstregen.

- Vi kører godt og holder os til taktikken. Vi mister to mand på den sidste knold, men det vidste vi godt. Jeg synes, vi gør det godt og viser at holdet er stærkt. Vores træning har båret frugt. Vi holdt os til planen, og alle leverede en herreindsats.

Og det er ikke kun kaptajnen selv der er tilfreds. Cykelekspert Bjarne Riis mener også, at Astana-mandskabet har god grund til at smile over dagens præstation.

- Det er rigtig stærkt. Det er en fremragende præstation. De kører lige op med de bedste, det er kun i starten, de hænger bag de bedste. Det er glimrende. Det er klart godkendt, fortæller Bjarne Riis.

Et godkendt resultat, der blev leveret uden én af holdets største motorer. Spanieren Luis Léon Sánchez styrtede nemlig på 2. etape søndag og måtte udgå blandt andet med en brækket albue.

Det tab havde inden holdtidkørslen fået rigtig mange eksperter til at spå et yderligere tidstab på op mod et minut til Fuglsang & Co., end der i første omgang var budgetteret med. 

- Hvis alle havde ret i, at vi ville have kørt et minut hurtigere med Sánchez, så havde vi jo kørt et rigtig godt holdløb, griner Jakob Fuglsang efter mandagens holdtidskørsel. 

- Det har været godt. Jeg tror, vi kan være godt tilfredse. Nu er det mere eller mindre status quo med de andre favoritter. Det er bedre, end jeg turde håbe på inden Tour de France startede, lød det fra en tilfreds Jakob Fuglsang.