Søren Kragh kan blive første dansker i Tour-trøje i 30 år

16x9
Søren Kragh Andersen har tidligere været i den hvide trøje i andre løb. Her i Tour of Qatar i 2016. Foto: Eric Feferberg / Scanpix Denmark

Team Sunweb er blandt favoritterne til holdtidskørslen på 3. etape, og hvis de lever op til den, kan det betyde en dansker i den hvide ungdomstrøje.

Hvis det går Team Sunweb og Søren Kragh Andersens vej på mandagens holdtidskørsel, kan den 23-årige dansker komme i den hvide ungdomstrøje.

Søren Kragh Andersen er lige nu nummer seks i kampen om den hvide trøje. 10 sekunder efter Fernando Gaviria fra Quick-Step.

Team Sunweb er dog sammen med Quick-Step, Team Sky og BMC blandt favoritterne til holdløbet, og derfor kan den hvide trøje komme i spil for danskeren.

Søren Kragh Andersen ønsker dog ikke at fokusere på ungdomstrøjen forud for holdtidskørslen.

- Ungdomstrøjen fylder ikke noget. Vi kører for at vinde, og så må vi se, hvad der sker.

- Vi skal give den fuld gas. Det bliver en god dag, og vi skal gøre vores bedste, fortæller Søren Kragh Andersen til TV 2 SPORT.

Lilholt senest i hvidt

Også Kragh Andersens danske sportsdirektør på Team Sunweb, Morten Bennekou, understreger, at fokus er på den samlede præstation for holdet.

- Det er ikke noget, der ligger os på sinde på forhånd. Men nu står vi der, at vi skal køre alt, hvad vi kan i morgen, og hvis tingene falder ud på en bestemt måde, så er Søren i hvidt, uden det har nogen konsekvenser for det overordnede perspektiv, siger Morten Bennekou til TV 2 SPORT.

Hvis Søren Kragh Andersen skulle ende med at tage den hvide ungdomstrøje, vil han være den første dansker i trøjen i 30 år.

Den seneste dansker til at have den hvide trøje i Tour de France er Søren Lilholt.

Lilholt havde trøjen efter 1. etape i 1988.

Fernando Gaviria fører ungdomskonkurrencen 10 sekunder foran Søren Kragh Andersen på 6.-pladsen. En anden rytter, man også skal lægge mærke til som mulig mand i hvidt efter mandagens holdtidskørsel, er Egan Bernal fra Team Sky.

Bernal er dog lige nu 1:25 efter Gaviria.