Cavendish fik sin spurt ødelagt - blev skubbet væk

Mark Cavendish havde en god placering i spurten, men han blev skubbet væk i sidste øjeblik.

TV 2 SPORT kan se på TV-billederne, at det ikke er Søren Kragh Andersen, der ødelægger Cavendishs spurt, men derimod en Trek-rytter.

Dimension Data-holdet var på vej til en god og veltimet spurt, da der bare manglede én kilometer af 4. etape i Tour de France.

Mandskabet sad nemlig helt fremme, hvor holdets supersprinter, Mark Cavendish, sad på hjul af Mark Renshaw, der er britens faste leadout-mand.

Men den gode situation holdt lige indtil, at sprinteren blev afbrudt.

- Holdet gjorde det fantastisk på de sidste kilometer, og det gik lige præcis, som vi gerne ville have det. Og jeg forsøgte at udføre det, selvom der var modvind, siger Mark Cavendish til TV 2 Norge.

- Når man ikke har et hjul, og der er modvind, falder man bare tilbage med det samme. Søren Kragh Andersen kom ind og skubbede mig ud af Mark Renshaws hjul, og så må jeg bare tage hans hjul i stedet for at være ude i vinden.

Billederne har dog efterfølgende vist, at det ikke var Søren Kragh Andersen, men derimod en rytter fra Trek-Segafredo.

- Det er svært at slå Quick-Step

Cavendish, der har hele 30 etapesejre i Tour de France, fortæller, at det blev en meget kaotisk spurt, hvor han aldrig fandt et hul.

Derfor kom han aldrig helt frem til den forreste linje.

- Så begyndte rytteren efter Renshaw at køre udenom, og jeg måtte tilbage på Renshaw. Så var der et hul til venstre, og der kørte jeg over, men der var ikke plads. Så ville jeg til højre, men der var mit eget hold, og dem blev jeg faktisk blokeret af.

- Man skal bare følge sine holdkammerater, for man kan ikke hoppe fra hjul til hjul. Men det ville blive svært at slå Quick-Step, og de tog da også sejren, fortæller sprinteren, der kom i mål som nummer 21.

Mark Cavendish er kun nummer 29 i pointkonkurrencen, da han har samlet ni point sammen.