Tour de France

Fuglsang er super stærk, mener Froomes chef

Team Skys sportsdirektør Nicolas Portal ser Jakob Fuglsang som en rytter, de er nødt til at holde øje med under Touren.

Jakob Fuglsangs præstationer de seneste år er noget, der bliver lagt mærke til hos konkurrenterne.

Det slår Team Skys sportsdirektør Nicolas Portal fast over for TV 2 SPORT.

- Han har været super, super stærk, og hvad han gjorde sidste år i Dauphine var flot.

- Lige nu er han nok på toppen af sin form, han får mere og mere selvtillid, og hvis vi kan, forsøger vi at holde ham i kort snor, fortæller han til TV 2 SPORT med henvisning til Fuglsangs sejr i Criterium Dauphine sidste år.

Fuglsangs blå bog

  • Alder: 33 år
  • Hold: Astana
  • Største resultater i 2018: Nr. 2 i Schweiz Rundt, Nr. 4  Romandiet Rundt, Etapesejr i Romandiet Rundt.
  • Største resultater generelt: Nr. 1 i Critérium du Dauphiné (17), OL-sølv (16), Nr. 7 i Tour de Fance (13).

Vokset som leder

Den danske Astana-kaptajn har siden leveret flere gode resultater, senest i Schweiz Rundt hvor han blev nummer to samlet, og at Fuglsang bliver ved med at levere gode resultater, handler ikke kun om danskernes form, vurderer Nicolas Portal.

- Jeg tror også, at han er vokset som leder. Han ved nu, hvad han præcis kan bede sit hold og sine holdkammerater om, siger han til TV 2 SPORT.

Jakob Fuglsang har fået en god start på årets Tour de France, efter han på 1.etape tog næsten et minut på Froome og Porte.

På mandagens holdtidskørsel var det forventet, at Astana ville tabe meget tid til netop Sky og BMC, men her forsvarede Fuglsang og holdet sig godt, og dermed er Fuglsang nu nummer 13. i klassementet. Et resultat som cykelekspert Brian Vandborg godkender.

- Det er absolut godkendt, hvad de leverede på holdtidskørslen, siger han til TV 2 SPORT.

- Jeg synes, at Fuglsang er rigtig godt stillet efter holdtidskørslen, på brostene på søndag kan han igen være god og heldig at tage tid på de andre favoritter. Vi har set ham gøre det for et par år siden sammen med Nibali.

I den seneste podcast fra TV 2 CYKLING kigger Henrik Jul og Brian Vandborg på de favoritter, som vi ikke taler så meget om. De cykeleksperter taler også om feltets bedste afsluttere, og quizzer i Tourens historie. Find den på iTunes og SoundCloud.