Tour de France

Fuglsang styrtede - blev ramt af Valgren

Der var igen dramatik på en ellers stille 4. etape i Tour de France uden de store stigningsprocenter. Denne gang med danske Jakob Fuglsang impliceret.

De danske cykelfans måtte holde vejret på 4. etape af Tour de France.

Efter 146 kilometer i sadlen styrtede flere ryttere i feltet ud i vejens dybe grøft, og mange af Astanas azurblå dragter lyste op. Nogle blev fanget bag styrtet, og andre måtte en tur i asfalten. To af dem var danskerne Jakob Fuglsang og Michael Valgren.

- Som jeg ser det, kommer der en lyseblå bowlingkugle flyvende. Jeg når at komme forbi, men han får lige fat i baghjulet, og så ryger jeg også med ned, siger Fuglsang til TV 2 SPORT.

Hvad mener du med 'en lyseblå bowlingkugle'?

- Jeg tror, det er Valgren, der kommer ovre fra venstre side af vejen, og jeg sidder ovre i højre side, og så ser jeg lige pludselig ud af øjenkrogen, at der kommer en flyvende. Jeg når egentlig forbi, og det er også derfor, at jeg ligger lidt længere henne ad vejen. Så jeg ryger ikke så slemt ned. Men selvfølgelig er det altid bedre at undgå, men det er Tour de France, og når styrtene ikke er værre end det her, så går det nok. 

- Jeg kan mærke, at det svier lidt på hoften, lidt på skulderen og lidt på albuen. Men jeg tror ikke, at noget er i nærheden af at være brækket.  

Valgren meldes OK

Michael Valgren var nede i forbindelse med Fuglsangs styrt. Med fem kilometer til målstregen styrtede han igen, da mange ryttere røg ned i asfalten i den hektiske finale.

Styrt Video: Magnus Stig Christensen

Danskeren kom i mål tre minutter og 48 sekunder efter etapens vinder, Fernando Gaviria. Her gik han direkte ind i Astana-holdbussen.

Holdets sportsdirektør, Lars Michaelsen, oplyser dog til TV 2 SPORT, at Valgren efter omstændighederne har det godt.

- Michael har slået sig lidt på hoften, men ikke noget særligt, siger Lars Michaelsen.

Flashback til sidste år

Den 12. juli sidste år blev Jakob Fuglsang ramt af et styrt på Tourens 11. etape. Her slog han sit håndled, og en scanning viste, at der var flere brud.

Brud, der i sidste ende kostede danskerens deltagelse og slukkede hans drøm om en topplacering i klassementet. Da han lå nede i grøften året efter kunne han da heller ikke undgå at tænke tilbage på episoden for et år siden.

Fik du flashback til det, der skete for et års tid siden?

- Ja, lidt. Jeg tænkte, "hvad søren skal man gøre for at undgå det?"

Jakob Fuglsang havde problemer hele vejen på 13. etape i Tour de France og måtte til sidst udgå. Video: Ronni Burkal Nielsen

Gennem store dele af tirsdagens etape kunne man se en sværm af Astana-holdkammerater rundt om den danske kaptajn, og det var også tilfældet, da uheldet var ude på 4. etape. Optimalt kunne de dog ifølge Fuglsang godt have siddet længere fremme.

- Det er ikke, fordi vi ligger langt tilbage. Men man skal også have holdet til at holde sig helt fremme. Og det har vi måske ikke helt, til at vi kan være bekendt at sidde helt fremme i vinden dagen lang. Og så må man satse lidt undervejs.

Her hentyder Fuglsang til holdets stærke spanier Luis Leon Sanchez, som styrtede og udgik på løbets 3. etape.