Tour de France

Tour-stjerne til holdkammerat om den gule trøje: Glem det

Greg Van Avermaet var ivrig efter at komme i førertrøjen, så Tejay van Garderen kunne godt glemme alt om at krydse målstregen før ham på 3. etape.

Den belgiske cykelrytter Greg Van Avermaet blev ny indehaver af førertrøjen i Tour de France, da BMC mandag vandt holdtidskørslen med fire sekunder ned til Team Sky.

Før etapen havde Van Avermaet samme tid som Tejay van Garderen, men det var ikke en mulighed for ham, at hans amerikanske holdkammerat skulle på podiet for at iføre sig gult.

- Jeg var rigtig ivrig efter at komme i gult. Vi har allerede taget trøjen flere gange i Tirreno og Schweiz Rundt, og jeg er som regel god til at sige, at jeg ikke skal have den, siger Greg Van Avermaet til belgiske Sporza.

- Men det her er det vigtigste løb, og jeg ønskede ikke at give trøjen væk. Jeg er en af klassikerrytterne, der kan positionere sig selv bedst på de første etaper, og så er det naturligt med den gule trøje.

- Når du omsider har trøjen, ved du, hvor vigtig den er, og du værdsætter den endnu mere, siger han.

4. etape tirsdag bliver fjerde gang, Greg Van Avermaet kører i Tourens gule trøje. Tilbage i 2016 havde han den i tre dage.

- Sidste gang var vi i en anden fase af Touren, da vi startede i bjergene. Nu venter der fortsat flade etaper, og det gælder om at beholde trøjen længere end én dag, siger Van Avermaet.

Se Tour de France-klassementet her.

BMC er lukningstruet

Førertrøjen er også et lyspunkt i en mørk tid for BMC, hvis fremtid er højst usikker efter at have mistet sin grundlægger og storsponsor Andy Rihs, der døde tidligere på året.

Det amerikanske holds ledelse med general manager Jim Ochowicz i spidsen har længe været på sponsorjagt, men foreløbig uden resultat.

- Når man ser, hvordan vi præsterer, synes jeg, vi fortjener en ny sponsor, lyder det fra Greg Van Avermaet.

- Vi er altid mellem de tre-fem bedste hold i verden, og jeg håber, det vil være muligt at bringe Andys drøm lidt længere.

Det amerikanske storhold er langtfra det første hold, der har haft svært ved at skaffe sponsorer. Det er blot halvandet år, siden resterne af Bjarne Riis' hold lukkede under Oleg Tinkoffs ledelse.

Sidste efterår var situationen kritisk for Cannondale, der dog blev reddet og kører videre under det lidet mundrette navn EF Education First-Drapac p/b Cannondale.

I den seneste podcast fra TV 2 CYKLING kigger Henrik Jul og Brian Vandborg på de favoritter, som vi ikke taler så meget om. De cykeleksperter taler også om feltets bedste afsluttere, og quizzer i Tourens historie. Find den på iTunes og SoundCloud.