Rytter i solouheld på nedkørsel - kørte pludselig til højre

Franskmanden styrtede på ujævne veje og i høj hastighed. Heldigvis er han tilbage på cyklen.

Den franske rytter Elie Gesberts jagt på en etapesejr på 5. etape af Tour de France stoppede brat på en nedkørsel.

Med 85 kilometer til mål gik det nemlig galt for Fortuneo-Samsics-rytteren, som sad med i udbruddet på den kuperede etape. Gesbert mistede pludselig kontrollen over cyklen på en nedkørsel, og få øjeblikke senere, hvor han forsøgte at genvinde kontrollen, havnede han ude i grøften.

TV 2 SPORT har til dagens etape sendt cykelekspert Chris Anker Sørensen ud på ruten på en motorcykel, og han kørte lige bag udbruddet og kunne således se Gesberts styrt på tæt hold.

- Jeg sad lige bagved, og det var simpelthen en køreteknisk fejl. Han undervurderer svinget. Det er en rigtig svær etape, fordi de her nedkørsler ikke er de mest snørklede i verden, men der er bare halvdårlige veje med bump og huller. Det er en højhastighedsnedkørsel, og så vælter man altså bare rigtig nemt, siger Chris Anker.

Franskmanden havde sat sig ned på stellet i et forsøg på at blive så aerodynamisk som overhovedet mulig, og med det følger visse risici, siger sportsdirektør på Team Sunweb Morten Bennekou, som er ekspert for TV 2 SPORT under Tour de France.

- Når man sidder på stangen, har man meget dårligere kontrol over cyklen. Balancen er klart forringet, for man hviler ikke på noget. Så man er meget mere følsom over udefrakommende omstændigheder. Enten kørte Gesbert i et hul, eller også punkterede han på forhjulet, siger Morten Bennekou.

Gesbjerg lod sig få minutter senere indhente af feltet.