Tour de France

Stortalent færdig i Touren - kom i mål med blod i ansigtet

24-årige Tiesj Benoot styrtede på 4. etape i Tour de France, og skaderne var så slemme, at han ikke er i stand til at køre videre.

Lotto Soudal-rytterne kommer til at undvære en vigtig brik, når der er kuperede etaper på programmet på de kommende etape i Tour de France.

24-årige Tiesj Benoot styrtede nemlig på 4. etape, hvor han kom slemt til skade. Han kæmpede sig dog hele vejen til mål, hvor blodet løb ned ad belgierens ansigt.

Her er listen over de skader, som Lotto Soudal melder, at Bennot har pådraget sig:

  • Har slået sin skulder af led
  • Trykket nogle ribben
  • Slået det højde skulderblad og venstre håndled
  • Har hudafskrabninger på sin hofte, ryg, arm og ben
  • Slået sit øjenbryn og bagsiden af hovedet, som er blevet syet med syv sting

Og på grund af de mange skader mener belgieren ikke, at det vil være en god idé at fortsætte i Touren.

- Det ville ikke være ansvarligt at fortsætte i Touren. Selvfølgelig er Tour de France et løb, hvor man vil fortsætte så længe som muligt, men jeg tror ikke, at jeg vil kunne holde ordentlig fat i styret på en sikker måde, siger Tiesj Benoot.

- Det er hårdt bare at tage en trøje på, så det vil være endnu hårdere at køre 200 kilometer i dag på det højeste niveau i Touren.

Tiesj Benoot abandons Tour de France

Unfortunately, Tiesj Benoot won't be at the start of the fifth Tour stage today after yesterday's crash. Reactions from Tiesj and team manager Marc Sergeant in the video below.

Posted by Lotto Soudal Cycling Team Fanpage on Wednesday, July 11, 2018

Manageren for Lotto Soudal, Marc Sergeant, begræder også belgierens exit, da han havde en stor rolle i de kommende uger.

Tiesj Benoot kom forslået i mål efter 4. etape.

- Det er selvfølgelig meget smertefuldt for holdet, men selvfølgelig også for Tiesj. Han har brugt måneder på at forberede sig til Touren. Han har været på højdetræningslejr flere gange for at være i god form under Tour de France. Så det er meget smertefuldt, da han bare forlader os efter fire dage, siger Sergeant.

- Han var klar til at tage en etapesejr, og han havde udset sig flere etaper. Jeg tror, at han havde gode muligheder i sidste uge, men desværre er det ikke muligt mere. Vi har stadig en del angribere tilbage, men på bjergrige etaper var han en af outsiderne, vil jeg sige.

Dermed er der fire ryttere, der er udgået af dette års Tour de France. Foruden Tiesj Benoot er det Tsgabu Grmay, Luis Leon Sanchez og Axel Domont. 

Sidstnævnte udgik også på tirsdagens etape som følge af et styrt.