- Et kæmpe nederlag og en skuffelse, siger Riis om Astana

Da Quick-Step Floors gik til angreb i sidevinden på 6. etape, kom det blandt andre til at gå ud over Jakob Fuglsang.

Se 6. etape lige nu på TV 2 og TV 2 PLAY

Med omkring 100 kilometer til mål på 6. etape effektuerede det belgiske mandskab Quick-Step Floors et farligt angreb i sidevinden, som fik feltet til at knække.

Det kom blandt andre til at gå ud over Jakob Fuglsang, der blev fanget i en gruppe knap et halvt minut efter feltet. På et tidspunkt sad Astana-kaptajnen sågar mutters alene.

- Det er hamrende skidt, at han sidder alene. Det er ikke godt nok, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Brian Vandborg.

I favoritgruppen sad Astana-danskeren Magnus Cort, der faldt tilbage for at hjælpe Jakob Fuglsang tilbage, og det lykkedes efter nogle minutter.

Men i en gruppe, der røg mere end et minut bag favoritgruppen, sad resten af Astanas ryttere.

- Det er lige før, jeg bliver rasende. Det er et kæmpe nederlag og en skuffelse. Det er dårligt arbejde af deres holdledere og deres sportsdirektører. Det kan ikke være så svært at finde ud af, siger Bjarne Riis.

- Der er noget helt fatalt i det. Jeg vil tro, at stort set alle hold, der vil noget i Touren, har en scout ude på ruten. Kigger vi på ruten, var det der stort set det eneste sted med sidevind. Det vil sige, at de nu har kørt 120-130 kilometer, og på de 3 kilometer med sidevind sidder de hverken sammen eller fremme. Det er bare for dårligt.

- Det er så ringe. De er der for at skulle køre Fuglsang på podiet, og i tredje gruppe har de nu 80 procent af deres ryttere. Hvad tænker de på?

Selvom det ikke som sådan fik konsekvenser for Fuglsang, mener Riis, at Astana har meget at rette op på.

- Hvis jeg var Jakob Fuglsang eller sportsdirektør her, kom der skideballer, siger Riis.

- Det her er at stille sig tilfreds med middelmådighed. Vinokourov (team manager, red.) er ikke tilfreds med andet end en podieplads til Jakob. Så må han sørge for, at holdet sidder sammen.

- Astana er i total opløsning på det tidspunkt. Kommunikation er altafgørende. For at kunne kommunikere skal man bruge radio eller sidde tæt på hinanden. Det gjorde de ikke. De var spredt for alle vinde. Det kan ikke understreges nok fra en sportsdirektør, hvor vigtigt det er at sidde sammen.

6. etape slutter med den hidsige stigning Mûr-de-Bretagne, hvor favoritterne forventes at skulle kæmpe et nyt slag.