Tour de France

Fuglsang i store problemer: - Vi skal selvfølgelig være mere vakse

Jakob Fuglsang klarede skærene på en 6. etape, hvor han flere gange undervejs havnede i kritiske situationer.

Flere gange på Tour de Frances 6. etape spidsede tingene til for Jakob Fuglsang og Astana.

Første sad det danske klassementshåb ikke med i den forreste gruppe, da feltet splittede i sidevinden, hvilket blandt andet fik Bjarne Riis til at kalde Astana-mandskabets indsats for "hamrende skidt". Fuglsang selv erkender også, at situationen ikke var optimal.

- Jeg sidder alene i anden gruppe, og jeg ved ikke lige, hvordan de andre er havnet i tredje. Vi skal selvfølgelig sidde sammen og være mere vakse. Men det var heldigvis så tidligt på etapen, så vi fandt sammen igen, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

Holdkammerat Jesper Hansen havde til opgave at sidde ved Fuglsang hele dagen, og han har også overskud til at kigge indad.

- Vi skulle have siddet længere fremme, men det er svært. Alle bliver mere eller mindre splittet rundt omkring. Vi manglede lidt i dag, siger Jesper Hansen.

Fuglsang styrtede igen

Astana og Fuglsang fik kontakt til fronten, men senere på etapen var den gal igen. Her stod danskeren i vejkanten efter at være styrtet for anden etape i træk.

- Jeg var en tur i brændenælderne denne gang. Med 20 kilometer til mål er der en panikopbremsning foran mig, og jeg får ikke lige stoppet, så jeg får forhjulet ud i noget grus, cyklen skrider ud, og jeg får lige tumlet en tur. Men heldigvis ser det heller ikke ud til at være noget slemt denne gang, siger Fuglsang.

Jakob Fuglsang igen i problemer. Video: Magnus Stig Christensen

Jesper Hansen var også nede i forbindelse med Fuglsangs styrt. Herfra gjaldt det om at få kontakt til feltet inden den hårde finale på Mur de Bretagne. Dette lykkedes, og Jakob Fuglsang kom i mål sammen med de forreste favoritter på en 15.-plads.

- Efter at være styrtet og skulle komme tilbage var hele pointen bare ikke at tabe tid og bare komme så godt over som muligt, og det lykkedes heldigvis godt. Jeg forsøgte egentlig bare at holde min plads uden at få for meget vind på næsen, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

Med 15.-pladsen bevæger Fuglsang sig ind i top-10 i klassementet.