Tour de France

Stort Tour-hold reddet fra konkurs - forlænger med stjerne

Greg Van Avermaet iklædt Tour de France' gule trøje. Marco Bertorello / Ritzau Scanpix

Det polske CCC-cykelhold træder til og redder konkurstruede BMC. Greg Van Avermaet fortsætter på holdet.

BMC har længe været truet af konkurs, men nu står det klart, at det amerikanske cykelhold fortsætter. 

Det er det polske prokontinentalhold CCC Sprandi Polkowice, der træder til og redder Tour-holdet. Samtidig bliver det bekræftet, at Greg Van Avermaet, der i øjeblikket har den gule trøje i Tour de France, fortsætter på holdet.

- Vi vil bygge holdet op om Greg. Vi kommer til at se anderledes ud, vi kommer til at føle os anderledes, og vi kommer til at have profiler i truppen, siger holdejer Jim Ochowicz ifølge Cyclingnews

Det er endnu uvist, hvad cykelholdet kommer til at hedde. Sikkert er det, at det schweiziske cykelmærke BMC træder tilbage efter 12 år som sponsor for holdet. 

Derudover tyder meget på, at holdets helt store stjerne Richie Porte skifter arbejdsgiver til næste sæson. I hvert fald bekræfter holdejer Ochowicz, at der ikke vil være en stor klassementrytter, der skal jagte sejre i de store etapeløb, i næste sæson. 

Holdets nye signing glæder sig til at være en del af det nye projekt.

- Vi kan sagtens bygge et hold op omkring mig. Jeg bliver ældre, men jeg har stadig høje ambitioner. Jeg er virkelig glad, siger Greg Van Avermaet.

Van Avermaet får to hjælpere med sig

Ifølge Jim Ochowicz er der ikke er tale om en fusion mellem BMC Racing og CCC Sprandi Polkowice, men holdejeren understreger, at en række ryttere og personale fra det polske hold bliver en del af det nye - endnu navneløse - cykelhold. 

- CCC bliver vores titelsponsor fra 2019, men navnet er stadig ikke fastsat. Vi vil jagte nye mål med et nyt udtryk, siger holdejeren til Velonews.

- Vi kommer til at se anderledes ud og være orange, men vi beholder vores World Tour-licens og fortsætter dette hold, der har være i gang i 12 år.

Dermed har holdet adgang til at deltage i alle de største cykelløb på kalenderen - inklusiv Tour de France.

Det nye hold skifter samtidig de nuværende røde og sorte farver på tøjet ud med orange, der også er den dominerende farve på CCC Sprandi Polkowices trikot.

Sådan ser polske CCC's nuværende trøjer ud:

Udover Greg Van Avermaet fortsætter holdkammeraterne Michael Schär og Nathan Van Hooydonck på det nye cykelhold. 

- Greg bliver vores kaptajn i klassikerne, men vi vil også være konkurrencedygtige i endagsløb og ugelange World Tour-løb, fortæller Jim Ochowicz.

Holdejeren fortæller videre, at aftalen med CCC kom i hus lørdag. Det er endnu uvist, om holdet fortsætter på amerikansk licens.