Tour de France

Fuglsang rykker frem i klassementet: - Det må man nok sige

Mens franske Julian Alaphilippe vandt 10. etape via et udbrud, bestod Jakob Fuglsang den første test i Tour de Frances bjerge.

Det blev lidt af en fuser, hvis man havde forventet det helt store slag i klassementet på årets første bjergetape.

Etapens udbrud løb afsted med sejren, mens favoritterne ikke for alvor testede hinanden. Den danske Astana-kaptajn, Jakob Fuglsang, hoppede dog tre pladser frem i klassementet og ligger nu nummer fire. Det resultat passede danskeren glimrende efter de 158 kilometer i sadlen.

- Det må man nok sige. Det går fremad hver dag. Jamen det er jo godt. Jeg ved ikke, hvad jeg ellers skal sige, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

Danskeren blev nummer 14 på etapen, hvor han kom i mål en decimeret favoritgruppe bestående af 16 ryttere.

- Det gik godt, og jeg kom godt igennem dagen. Nu fik jeg ikke kigget mig meget tilbage, men til sidst var der ikke mange tilbage, siger Fuglsang.

Og det har Astana-rytteren ret i. Klassementsrytterne Rigoberto Uran, Bob Jungels, Bauke Mollema, Ilnur Zakarin og Rafal Majka måtte således slippe på etapens sidste stigning, kategori 1-bjerget Col de la Colombière. Derfor overhalede Fuglsang også Bob Jungels i klassementet.

- Den nev lidt

Det var dog ikke let for danskeren at sidde i favoritgruppen. På den sidste stigning var danskeren en af de bagerste ryttere, der kom med over toppen i den decimerede gruppe og hægtede sig på til nedkørslen.

- Jeg skal ærligt indrømme, at den nev lidt i benene hen over toppen. Men på den anden side vidste jeg godt, at toppen var lige rundt om hjørnet, så jeg kunne tillade mig at fire lidt i stedet for at køre over evne. Så det var kontrolleret, siger Fuglsang.

Allerede onsdag kommer det til at nive lidt i Fuglsangs ben, hvor der igen er bjerge på programmet. Blandt andet to stigninger uden for kategori samt målstreg på toppen af kategori 1-stigningen op til La Rosière, og undervejs på tirsdagens etape kunne Fuglsang ikke lade være med at tænke frem til morgendagens udfordringer.

- Der blev i hvert fald ikke brugt flere (kræfter), end der nu skulle bruges, siger han og fortæller, at han aldrig overvejede offensiv kørsel på etapen.

- Det ville næsten være skønne spildte kræfter at forsøge meget i dag, siger Fuglsang.

Se 11. etape med optakt fra klokken 13:25 på TV 2 og TV 2 PLAY.