Tour de France

Kristoffs træner savner dansk hjælper: - Det største tab i min karriere

Alexander Kristoff har brugt meget af tiden på sit nye hold, UAE Emirates, på at lære at klare sig selv i massespurterne.

Europamester Alexander Kristoff har i denne sæson skullet gøre meget af det, han tidligere havde kompetent hjælp til, selv.

Tabet af den trofaste, danske leadout-mand Michael Mørkøv har vist sig at være hårdt for nordmanden, som i denne sæson skiftede Team Katusha og Mørkøv ud med UAE Emirates. Her har han ikke fået lige så stor hjælp i spurterne, som han tidligere har nydt godt af. Det fortæller Kristoffs træner.

- Det var et hårdt tab og det største, jeg har haft i min karriere. Det faktum, at det var vigtigt for Kristoff at få Mørkøv med, blev ikke anerkendt. Nu er vi nødt til at prøve at benytte os af de ryttere, som er tilgængelige, for at få mest ud af dem. Situationen er, som den er, og så må vi udnytte mulighederne, når de byder sig, siger Stein Ørn til TV 2 Norge.

Kristoff oplevede for alvor Mørkøvs betydning ved Tour de France i fjor, hvor danskeren ikke blev udtaget.

- Man kan godt sige, at jeg savner Mørkøv. Jeg savner ham hver dag, sagde Kristoff dengang til procycling.no.

Efter den sæson skiltes deres veje definitivt, da Mørkøv skiftede til Quick-Step Floors, mens Kristoff altså endte hos UAE Emirates. Her er savnet til den danske leadout-mand tilsyneladende ikke blevet mindre.

I erkendelse af, at Mørkøv ikke kommer tilbage, og at Kristoff ikke får den hjælp, han har brug for, har Stein Ørn måttet arbejde med Kristoffs måde at køre en spurt på.

- Meget af spurten handler om det, der sker forinden. Jo flere kræfter, han bruger forinden, desto færre har han i selve spurten. Hans evner i at klare sig selv er noget, som han har arbejdet meget med, men det koster utrolig meget at gøre det hele selv, siger Stein Ørn.

Alexander Kristoff står noteret for to fjerdepladser som bedste resultat i årets Tour de France.