Tour de France

- Vi skal vænne os til, at de er verdensstjerner, siger Riis

Magnus Cort og Michael Valgren havde planlagt 15. etape til perfektion, og det imponerer TV 2 SPORTs cykeleksperter.

Der blev ikke lagt skjul på det fra morgenstunden: Magnus Cort og Michael Valgren ville i udbrud. De ville jagte etapesejren på 15. etape i Tour de France.

Jagten lykkedes efter en veleksekveret taktik fra de to Astana-danskere, som endte ud i en triumf for Magnus Cort. Den danske Tour-etapesejr er den første siden 2009, hvor Nicki Sørensen vandt 12. etape. Ni års tørke sluttede, og ifølge Bjarne Riis går der nok ikke lige så lang tid inden næste etapesejr denne gang.

- Jeg tror bare, at vi er nødt til at vænne os til, at de her gutter er verdensstjerner, siger Bjarne Riis, som er imponeret over danskernes taktik.

- Det er bare fedt, at de har en strategi i dag. De havde en plan. Så kan man se, at det flytter bjerge for dem. De havde sat sig i hovedet, at de skulle af sted i dag, og så gør de det bare. Det er fedt. Når man har klassen som de to gutter og så gøre det, så ser det rigtig nemt ud. Men det kræver stor styrke, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Bjarne Riis.

Inden Magnus Cort gjorde arbejdet færdigt i en decimeret spurt, havde de to danskere taget ansvar på etapens sidste stigning, Pic de Nore, hvor de satte et tempo, som mange af deltagerne i udbruddet havde svært ved at følge. Den bedrift imponerer cykeleksperter Anders Lund og Henrik Jul Hansen.

- Det at sætte alle verdensstjerner af ved at forcere på bakken er vildt. To danskere, der sidder og forcerer på et bjerg. Det er jo helt vildt, siger Henrik Juul Hansen.

- De sætter dem til vægs på stigningen. Det er dér, de laver den store forskel og bringer sig i en fantastisk situation. Noget, der nærmest minder om straffespark. Det er også det, der gør det så nervepirrende de sidste 20-25 kilometer, fordi det ser så godt ud, siger Anders Lund.

Efter etapen fortalte både Magnus Cort og Michael Valgren, at de i afslutningen var sikre på, at det nok skulle ende med en dansk etapesejr. Her blev de enige om at køre for førstnævnte, som gjorde arbejdet sikkert færdigt.

- At Magnus Cort efter etapen siger, at "vi har styr på det", er helt fantastisk. Og de har jo styr på det, siger Anders Lund, som til daglig er landstræner.

Magnus Corts etapesejr er den største i hans karriere. I 2016 vandt danskeren to etaper i Vuelta a España, og derfor er det at vinde på den store scene ikke noget nyt for den 25-årige bornholmer. Ifølge Bjarne Riis kan han lige så godt vænne sig til at vinde.

- Magnus kan nå rigtig langt, og jeg synes, at han allerede er nået langt. Han har vundet mere end de fleste. Der er en gloværdig karriere foran ham, siger Bjarne Riis.