Tour de France

Alaphilippe lagde sig ud med Tour-legende

Julian Alaphilippe tog djævlens trefork under 17. etape af Tour de France. Jeff Pachoud / Ritzau Scanpix

En skør episode udspillede sig på onsdags ellers ubarmhjertige bjergetape. Julian Alaphilippe lagde sig ud med en Tour-legende.

Ud over rytterne er tyske Dieter Senft nok den mest kendte person i Tour de France-cirkusset.

År efter år er 'Didi' klædt ud som en djævel, der med sin trefork hopper og skriger for at støtte rytterne på vej mod målstregen.

Som så mange gange før var djævlen også på plads på onsdagens bjergetape i Pyrenæerne, hvor han fik et ekstra minde med hjem. Under etapen kom Julian Alaphilippe kørende i sin prikkede bjergtrøje, og han rev simpelthen treforken ud af hænderne på djævlen og kørte videre.

- Han angreb mig, så jeg forsvarede mig mod hans angreb. Men det var kun 10 meter, jeg kørte med den, griner han over for TV 2 SPORT.

Senft har fulgt rytterne i Tour de France og andre store cykelløb siden starten af 1990'erne. Hans udklædning er inspireret af 'La Flamme Rouge', der er den franske betegnelse for det trekantede flag, der hænger under kilometerporten. 

Den spøjse tysker er blevet en del af historien om Tour de France, selvom arrangørerne i flere år forsøgte at undgå ham i tv-produktionen, fordi han var begyndt at reklamere for forskellige virksomheder. På et tidspunkt lod han sig også 'pensionere', fordi det kneb med at få turene til Frankrig finansieret med sponsorkroner. Men nu er han altså tilbage, og gennem årene har djævlen deltaget i over 50 forskellige tv-programmer, skriver han på sin hjemmeside.

Her ses Julian Alaphilippe til højre, mens djævlen  Didi Senft jubler til venstre.

På 17. etape havde Julian Alaphilippe forholdsvis god tid til at pjatte lidt med djævlens trefork. Efter at have været i udbrud på starten af etapen, hvor han hentede 18 point til bjergkonkurrencen, lod han sig falde tilbage inden afslutningen på Col du Portet.

Franskmanden kørte over målstregen som nummer 47. Han var 14 minutter og fem sekunder efter vinderen Nairo Quintana.