Tour de France

Breschel får et år mere på Tour-hold

Matti Breschel har fået forlænget sin kontrakt med EF Education First. Det fortæller han til TV 2 SPORT.

33-årige Matti Brechsel kan se frem til endnu et år på cykelsportens øverst hylde. Det står klart, efter han har forlænget sin kontrakt med EF Education First – Drapac p/b Cannondale med et år. 

Det oplyser danskeren til TV 2 SPORT torsdag.

- Jeg har fået et år mere på holdet. Det giver noget ro i maven, og gør at jeg kan koncentrere mig om at køre cykelløb, siger han til TV 2 SPORT.

Sidste år var Matti Breschel længe uden kontrakt, og derfor letter det også for danskeren, at der allerede er nu en afklaring.

- Det tager hårdt på en, hvis man ikke ved, om man er købt eller solgt, så det er dejligt at have det på plads, siger han.

Chefen er glad

Allerede for lidt over en uge siden, gjorde manager på EF Education First, Jonathan Vaughters det klart, at han gerne så, at danskeren blev på holdet.

- Vi er meget glade for det arbejde, Matti har lagt i holdet i denne sæson. Han hjalp i klassikerne, og jeg ser ingen grund til, at han ikke skulle fortsætte ved os, sagde Jonathan Vaughters til Ekstra Bladet.

Matti Breschel har tidligere leveret topresultater ved blandt andet VM, hvor han er blevet henholdsvis nummer to og tre.

De senere år har Breschel dog ikke helt kunne levere på det niveau, blandt andet på grund af skader, hvilket sidste sæson førte til, at han ikke blev forlænget på Astana, og i lang tid stod uden hold, indtil han drog tilbage til EF Education First-mandskabet.

Et hold som han tidligere havde været en del af. 

Matti Breschels bedste resultater i denne sæson tæller en 9.-plads på en etape i Paris-Nice. 

Han har tidligere kørt for Bjarne Riis' cykelhold.