Tour de France

Chefen tror på ny dansk Tour-sejr: - Han har selvtilliden til at gøre det

Magnus Cort vandt 15. etape af Tour de France. Nu har sprinteren fra Bornholm udset endnu en mulighed for at triumfere i verdens største cykelløb.

For to år siden doblede Magnus Cort op, efter han havde vundet sin første etapesejr i Vuelta a España.

Efter søndagens etapesejr i Tour de France har Magnus Cort planer om at fordoble antallet af etapesejre igen.

Bornholmeren, der vandt en Tour-etape som den første dansker i ni år, har udset sig en ny mulighed for at triumfere i den franske Grand Tour: Torsdagens etape fra Trie-sur-Baïse til Pau er en oplagt mulighed.

- Den er spændende. Jeg håber, der er massespurt, og så vil jeg selvfølgelig blande mig, siger Cort til TV 2 SPORT.

Han bakkes op af Astanas teammanager Alexander Vinokourov, der føjer endnu en mulighed til puljen. Ud over en mulig etapesejr i Pau udpeger Vinokourov Tour-afslutningen i Paris som et bud på en dansk etapesejr.

- Jeg tror, han har selvtilliden til at gøre det. Så han vil helt klart forsøge. Selvfølgelig. Måske også på søndag på Champs-Élysées. Det er en meget smuk etape. Etapesejren i søndags har i hvert fald givet ham selvtillid, lyder det fra Vinokourov.

Der var endnu en gang champagne-tid hos Astana, efter Magnus Cort sikrede holdet sin anden etapesejr på to dage. Video: TV 2 SPORT

Sparede kræfter på fæl stigning

Onsdag kom Magnus Cort igennem den bjergrige etape fra Bagnères-de-Luchon til Saint-Lary-Soula cirka 10 minutter før tidsgrænsen. Det gav danskeren ro til at spare sig på vej op ad den ellers ubehagelige stigning Col du Portet.

- Ideen var at komme rimelig roligt igennem. Det skal man altid, når man ikke er med i finalen.

TV 2 SPORTs cykelekspert Bjarne Riis er dog bekymret for, om Cort har brugt for mange kræfter på nogle af de øvrige etaper.

- Cort kan sprinte med de bedste. Om han kan slå dem, det er noget andet. Det er jeg ikke sikker på. Spidsen af hans sprint er måske pillet af, fordi han kørt med fremme på mange hårde etaper - eksempelvis den etape han vandt. Så han mangler måske lidt hurtighed, men det er der mange, der gør sidst i Touren, lyder det fra Bjarne Riis.

Torsdagens etape er 171 kilometer lang. Ud over to kategori fire-stigninger på henholdsvis 1,2 og 2,1 kilometer er etapen stort set flad.