Dansk talent med særligt hjerte sprænger testrekorder

21-årige Jonas Vingegaard kører rundt omkring Thy med en fysik, mange cykelryttere har god grund til at misunde.

- Han har simpelthen en pumpe og hjerte, som er i en klasse for sig selv.

Sådan lyder bedømmelsen fra Lars Johansen, der er sportsfysiolog ved Team Danmark. Han er dybt imponeret over cykeltalentet Jonas Vingegaard, der har leveret et testresultat, danske eksperter ikke tidligere har set.

- Hans ligger klart fri af gennemsnittet af danske, mandlige cykelryttere. Han har et plus måske 15 procent, og det er markant.

Jonas Vingegaard er med andre ord et navn, der er værd at notere sig. Den 21-årige nordjyde er velsignet med optimal fysik og et ekstraordinært talent for at køre på cykel.

- Hvis hans udvikling kan fortsætte, så kommer han rigtig langt. Som i rigtig, rigtig langt, siger Christian Andersen, der er sportsdirektør på Team ColoQuick.

- Han kan køre i alle slags terræner, og så er han ekstremt god opad. Når han er helt nede at veje 58 kilogram, så træder han jo rigtig, rigtig mange watt per kilogram.

Lige nu kører Jonas Vingegaard rundt i Nordjylland og håber, han med en professionel kontrakt kan få mulighed for at bosætte sig i Spanien, hvor stigningerne er væsentlige højere end i Danmark.

- Den første drøm er at blive professionel, og så har man jo inderst inde en drøm om at vinde Tour de France en dag, lyder det fra Vingegaard selv.

Jonas Vingegaard er en del af det danske U23-landshold.