Tour de France

Forslået Sagan var langt fra sejren: - Jeg skal bare overleve

Med store forbindinger om den ene arm og det ene ben formåede Peter Sagan at kæmpe sig igennem 18. etape af Tour de France.

Verdensmesteren er ikke den samme, som før han styrtede på en nedkørsel under onsdagens bjergetape i Tour de France.

Det fortæller Peter Sagan selv til TV 2 SPORT, efter han havde kæmpet sig igennem 171 relativt flade kilometer dagen efter det voldsomme styrt. Ikke kun fordi han blev slået i spurten, men også fordi formen har lidt et gevaldigt knæk efter onsdagens styrt. Derfor frygter Sagan allerede fredagens bjerge.

- I dag var en bedre dag, end det bliver i morgen. Jeg havde frygtet, det ville være værre i dag, men til sidst havde jeg ondt i benene, og jeg er i en anden tilstand, end jeg var før. I morgen bliver det endnu hårdere, siger Peter Sagan til TV 2 SPORT.

På vej mod målstregen sad Peter Sagan omringet af holdkammerater fra Bora-Hansgrohe, men trods den gode opbakning var han ikke nogen reel trussel på opløbsstrækningen. Etapen blev vundet af Arnaud Demare, mens Sagan kom over målstregens om nummer otte.

- Skaderne havde stor indflydelse på min spurt i dag, og jeg lider mere på cyklen nu, siger Sagen til TV 2 Norge. 

- Champs-Élysées betyder ingenting for mig. Jeg skal bare overleve og gennemføre Tour de France.

Fredag skal Sagan og resten af feltet op køre 200,5 kilometer fra Lourdes til Laruns, hvor stigningerne Col d’Aspin, Col du Tourmalet, Col des Bordères og Col d’Aubisque skal passeres.

Peter Sagan er allerede sikker på at vinde den grønne pointtrøje, hvis han gennemfører Tour de France.