Tour de France

Quintana i smerter efter styrt

Den colombianske klatrer har undgået brud, men har ondt i skulder, ankel og en finger, siger han.

På en ellers rolig 18. etape i Tour de France, opstod der pludselig dramatik, da flere ryttere var involveret i et styrt med 105 kilometer til mål.

En af dem var onsdagens etapevinder på Col du Portet-stigningen, Nairo Quintana. Den colombianske Movistar-kaptajn så ud til at være en af rytterne, styrtet gik værst udover, da han på billederne så ud til at have ondt. Han kom dog igennem etapen, og her var han også frisk nok til at give en status på sin tilstand.

- Jeg har det fint og er fortrøstningsfuld. Det er irriterende at styrte, siger Quintana ifølge Cyclingnews og uddyber:

- Jeg har smerter i min ankel, skulder og i en tommelfinger, som allerede gjorde ondt på 17. etape. Løbslægerne satte bandage på mine sår, før jeg fik dem renset, så jeg har brug for et bad og tale med holdlægerne. Jeg håber at komme mig, så jeg kan gøre det bedst muligt i morgen (19. etape, red.), siger Quintana.

Holdet oplyser senere, at Quintana ikke har brækket noget.

Det til trods er der fortsat fokus på hans tommelfinger, som kan blive et problem. Allerede på 17. etape, som colombianeren vandt, voldt den ham problemer, når han skulle skifte gear. Det fortæller Team Manager Eusebio Unzue, som håber på, at Quintana trods styrtet kan gøre sig gældende på 19. etapes bjergetape.

Se fredagens bjergetape fra klokken 13.25 på TV 2 og TV 2 SPORT.