Cykling

Bjarne Riis' hold skifter navn

Kontinentalholdet Team Virtu Cycling skal i resten af sæsonen køre under navnet Team Waoo.

Bjarne Riis og ejerkredsen i det ambitiøse danske cykelprojekt arbejder stadig på at finde pengene til at skabe et nyt storhold i sporten.

Nu er teleselskabet Waoo trådt til som hovedsponsor, således at holdet Team Virtu Cycling har skiftet navn til Team Waoo. Det fortalte Bjarne Riis i fredagens Tour de France-studie sammen med administrerende direktør i Waoo Jørgen Stensgaard.

- Cykelsporten rammer en bred befolkning. Både på motionistdelen, men også de folk, der ønsker at se noget spændende cykelløb. Det er to hovedårsager til, at vi går ind i sporten, siger Stensgaard.

Aftalen løber i første omgang året ud, men samarbejdet skal gerne forlænges.

Riis og co. har allerede præsenteret målet om at lave et storhold under navnet Made in Denmark, Team MID, og her håber holdejeren, at aftalen med Waoo kan være medvirkende til at få flere sponsorer med.

- Vi har ambitioner om - sammen med Waoo - at gå ind i et længere projekt. Det er med henblik på projektet Team MID, som vi gerne vil have op at stå, siger Riis.

- Det er jo ikke meningen, Waoo skal dække det alene. Det er det første spadestik og forhåbentlig et led i den proces, så vi en dag kan få det her storhold, vi gerne vil have.

Holdet tilhører lige nu kontinental-niveau, der er den tredjeøverste række i cykelsporten. Riis har en forhåbning om, at det allerede næste år kan rykke en tak op og blive prokontinental.