Chefen har store planer med Fuglsang i Vueltaen

Astanas Team Manager, Alexander Vinokourov, udnævner Jakob Fuglsang som delt kaptajn til Vuelta a España, som begynder i slutningen af august.

Tour de France er ved at gå på hæld, men det betyder ikke, at cykelrytterne kan kaste sig ned i sofaen og smække benene op alt for længe. Det gælder blandt andre for Jakob Fuglsang, som om under en måned kan se frem til tre uger i den spanske sensommervarme i Vuelta a España.

Der bliver dog ikke tid til at nyde de flotte omgivelser alt for meget, for Fuglsang tager ikke til den spanske Grand Tour som turist ifølge Astana-holdets Team Manager.

Er målet en podieplacering for Fuglsang i Vueltaen?

- Vi vil forsøge. Vi har både Miguel Angel Lopez, som er en god klatrer, og Jakob. Der er to kaptajner i Vueltaen, siger Alexander Vinokourov til TV 2 SPORT.

Plads til forbedringer

Efter Tour de France, som ikke gik efter planen, skal Fuglsang bruge tid på at hvile sig for herefter at forberede sig til den spanske rundtur. Og her er der nok at se på efter det skuffende Tour de France, hvor danskeren ikke levede op til sine egne eller holdets forventninger. Derfor skal der efterrationaliseres.

- På det fysiske niveau er han god nok, men vi skal prøve at kigge på, om vi kan arbejde med holdbarheden frem mod næste omgang. Han er egentlig ret professionel, vil jeg sige. Men vi har nok et stykke arbejde med at få samlet trådene, siger Fuglsangs danske træner på Astana, Rune Larsen.

Inden lørdagens enkeltstart er Astana-kaptajnen nummer 13 i løbet, og den skuffende sommer i Frankrig har også givet stof til eftertanke hos Fuglsang selv.

- Vi skulle måske have gjort det på en anden måde som hold. Der er ikke så meget at gøre ved det. Løbet er kørt, siger den skuffede dansker, som altså nu kan søge oprejsning i Spanien.

Jakob Fuglsang har kørt Vuelta a España tre gange, og hans bedste placering er en 11.-plads i 2011. Dengang havde danskeren førertrøjen i en enkelt dag. Du kan følge Vuelta a España tæt på TV 2 SPORT, hvor vi viser alle etaper.

Inden da skal Fuglsang koncentrere sig om enkeltstarten på 20. etape i Tour de France. Se etapen på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 12.30.