Armstrong kalder Froomes nederlag begyndelsen på enden - eksperter er uenige

16x9
Chris Froome sluttede som nummer otte på 17. etape. Foto: Jeff Pachoud / Ritzau Scanpix

TV 2 SPORTs cykeleksperter mener, at 33-årige Chris Froome kan komme til at vinde Tour de France igen en dag, men presset på ham stiger.

Chris Froome kommer med al sandsynlighed til at indtage det nederst trin på Tour de France-podiet i Paris.

Ifølge den tidligere cykelrytter Lance Armstrong kan det meget vel være noget som han skal vænne sig til, for i hans optik er Froome ovre sine bedste år.

- Jeg tror, at det her er begyndelsen på enden for Chris Froome.

33-årige Chris Froome har i løbet af det seneste år vundet Touren 2017, Vueltaen 2017 og Giro d’Italia 2018. Derfor mener flere af TV 2 SPORT cykeleksperter, at det er for tidligt at afskrive Froome i forhold til en ny fremtidig Tour de France-sejr.

- Jeg tror sagtens, han kan vinde Tour de France igen, lyder det blandt andet fra Chris Anker Sørensen, der peger på, at netop Froomes optakt til årets udgave af det franske løb har været hård.

- Vi skal huske, at han har vundet tre Grand Tours i træk. Der har været en masse usikkerhed op til den her Tour, og det har påvirket ham, siger Chris Anker Sørensen og henviser til Chris Froomes salbutamol-sag, der først blev lukket få dage før Tourens start.

Mere fokus på Touren

Både Brian Nygaard og Rolf Sørensen føler sig også sikre på, at Froome kan vinde Tour de France igen, men det kræver et andet fokus fra ham, end der har været det seneste år, slår de fast.

- Det var tæt på at lykkes for ham, at køre både Giroen og Touren, og det er en kæmpe stor bedrift at vinde Giroen. Det må man ikke forklejne.  Men han skal nok ikke køre Giroen før Touren igen, hvis han skal vinde i Frankrig, siger Rolf Sørensen, mens Brian Nygaard stemmer i.

- Jeg tror helt sikker, at han kan vinde Touren igen. Især når man ser på den måde, som han har indrettet sig på, hvor han har kunne vinde Touren, Vueltaen og Giroen inden for et år. Han har været lidt under niveau her den sidste del af Touren, men det kan der være en række årsager til.

Froome er blevet deklasseret internt på Sky nu

Jørgen Leth

Chris Froome selv afviser imidlertid ikke, at det kan blive til et nyt forsøg i forhold til at vinde både Giroen og Touren samme år.

- Jeg tror stadig det er muligt at lave en double i øjeblikket. Jeg har vundet tre Grand Tours i træk, og jeg ender med at blive nummer tre i morgen, hvis der ikke sker ulykker. Jeg tror stadig, det er muligt, men det blev så ikke i år, det er helt sikkert, sagde Froome på pressekonferencen lørdag aften efter enkeltstarten.

Froome har vist svaghedstegn

Ifølge den engelske avis The Telegraph vil 32-årige Geraint Thomas underskrive en flerårig kontrakt med Sky efter Touren, hvor han kommer til at tjene op mod 4 millioner Euro om året. Det svarer omkring 30 millioner danske kroner.

Dermed kommer Sky med al sandsynlighed til at råde over to Grand Tour-vindere fra næste sæson i Geraint Thomas og Chris Froome, mens de også har det unge stjerneskud Egan Bernal på holdet.

Og det kan måske blive Froomes helt store udfordring fremadrettet, vurderer TV 2 SPORTs mangeårige cykelkommenatator Jørgen Leth.

- Froome har vist nogle svaghedstegn, og får svært ved at komme tilbage på Sky ved fuld magt. Froome er blevet deklasseret internt på Sky nu, lyder det fra Leth.

Ifølge Rolf Sørensen og Chris Anker Sørensen er det for tidligt for Sky at regne med en rytter som Egan Bernal, og i forhold til Geraint Thomas er det i Chris Anker Sørensens optik et spørgsmål om, hvorvidt han har den vilje, der skal til for at ville vinde Touren igen.

 - Jeg ser Thomas, som om han har lavet en Wiggins (Bradley Wiiggins vandt Touren i 2012, red), hvor han har kørt vanvittigt godt her, men jeg tror ikke, at han kan holde det momentum. Jeg tror ikke, at Thomas kan blive ved at med at leve på en sten, siger Chris Anker Sørensen mens Rolf Sørensen tilføjer:

- Vi skal se, hvad der sker med Thomas, men der jo også nogle nye kandidater til Tour de France-sejren i Tom Dumoulin og Primoz Roglic. Men man kan ikke udelukke, at Froome kan vinde Touren igen til næste år.