Cort blev overrasket over 'frustrerende afslutning'

Magnus Cort havde håbet på mere, men måtte tage til takke med en 14.-plads på Tour de Frances sidste etape i Paris.

Astanas hurtigste mand, Magnus Cort, havde planer om at slutte Tour de France af med manér i 21. etapes massespurt midt i Paris.

Finalen på Champs-Élysées bliver populært kaldet for 'sprinternes uofficielle verdensmesterskab', og her blev det ikke til nogen topplacering for den hurtige dansker, som endte på en 14.-plads.

- Det var frustrerende. Jeg synes, at holdet gjorde lige præcis, som vi havde snakket om og afleverede mig godt, siger en tydeligt skuffet Magnus Cort til TV 2 SPORT.

- Det var pisseirriterende, for jeg blev ellers ført perfekt frem og havde ikke rørt vinden, og jeg havde gode ben. Det gik lidt i kage, må man sige.

Efter han blev afleveret i afslutningen, blev han ramt af den såkaldte 'vaskemaskine', hvor han hele tiden blev overhalet og skubbet rundt, og det ærgrede og overraskede danskeren.

- Jeg tror, det udviklede sig anderledes, end vi havde troet. Vi snakkede om, at kæden ville blive holdt fuldstændig stram til sidst, men det gjorde den ikke. Vi havde planlagt, at jeg bare skulle sættes af forrest, for så ville man kunne holde sin position.

Udover Corts etapesejr på 15. etape er danskerens bedste placering en syvendeplads, som han spurtede sig til i 13. etapes massespurt. Denne blev altså ikke slået på løbets sidste etape, selvom han var godt tilfreds med holdets arbejde. 

Cort levede ikke op til sine egne høje forventninger, men til trods for skuffelsen var der stadig plads til en kæk kommentar fra bornholmeren.

Hvordan var det at komme til Paris?

- Det var meget fint. Men det er sgu nogle dårlige veje, de har her. Jeg forstår ikke, at de ikke kan gøre lidt ved deres hovedgade her i Frankrig. De må være løbet tør for penge.

Nu skal Magnus Cort og resten af Astana-danskerne fejre ankomsten til Paris med en fest søndag aften.