- Det er det største i karrieren, siger Kristoff efter forløsende sejr

For første gang i dette års Tour de France kunne Alexander Kristoff søndag juble over at have vundet en etape - og så var det endda på Champs-Élysées.

Det blev til norsk jubel, da Alexander Kristoff søndag vandt på Champs-Élysées i Paris for første gang i karrieren. 

Nordmanden var stærkest i spurten, hvor han henviste sprinterkanoner som Peter Sagan og Arnaud Démare til de sekundære placeringer. Det var første gang i fire år, han vinder en etape i Tour de France. 

- Det kan ikke beskrives. Det er en syg følelse. Endelig vinder jeg en etape i Tour de France igen - og først og fremmest på Champs-Élysées. Det er den bedste af dem alle, siger Alexander Kristoff til TV2 Norge

- Det er dejligt at bevise over for dem, der siger, jeg er færdig, at jeg kan spurte på sprinternes største scene. Det er det største i karrieren, siger Kristoff videre. 

31-årige Kristoff har kørt den franske rundtur siden 2013, og inden søndagens sejr var en andenplads det hidtil bedste resultat på det legendariske opløb i hjertet af Paris. 

- Jeg har været tæt på mange gange før, men jeg har aldrig formået at slå hurtigere ryttere som Mark Cavendish, André Greipel eller Marcel Kittel, men de var der ikke i dag, de er ude efter bjergene, og i dag var jeg hurtigst, så jeg er virkelig glad, siger Kristoff med henvisning til, at mange af feltets sprintere udgik på de hårdeste bjergetaper. 

Sejren kommer efter en middelmådig sæson, hvor han inden Tour de France havde vundet tre sejre i en række mindre løb. 

- Sæsonen bliver reddet af dette. Uanset hvad folk siger, så har jeg vundet på Champs-Èlysées. Det har reddet en 'halvskidt' sæson, siger nordmanden. 

Alexander Kristoff er nu oppe på tre etapesejre i Tour de France.