Tour de France

Højt humør og løssluppen stemning – danskerne fejrer Tourens afslutning

Efter 21 etaper drak Tourens danskere champagne og glædede sig til festen søndag aften.

Kom i godt humør og se hele sekvensen med Tourens fem danskere øverst i artiklen.

- Skål for den danske etapesejr!

Ordene er Jakob Fuglsangs, som sammen med løbets fire andre danskere gjorde status for rundturen i Frankrig ved TV 2 SPORTs station på Champs-Élysées efter 21. etape. Her var der lettelse, glæde, løssluppen stemning og champagne.

Udover en fælles skål for Magnus Corts etapesejr blev der gjort status for danskernes 21 etaper i verdens største etapeløb. Men de ville meget hellere tale om, hvad de skulle lave – eller drikke – om aftenen.

- Bajere, råbte Michael Valgren, da Magnus Cort blev spurgt til, hvad aftenen skulle stå på, hvorefter han lod Cort svare på spørgsmålet.

- Inden Touren fik vi en invitation til den her middag, hvor der stod, at vi skulle have jakkesæt på. Hvis det var dresscoden, blev jeg lidt bange, for det havde jeg ikke pakket på forhånd. Men jeg håber, at jeg kan komme ind alligevel, siger Magnus Cort, som ikke er den eneste uden jakkesæt.

- Jeg har skjorte med, og det må være nok. Jeg synes, at det er lidt meget at pakke et jakkesæt for at skulle have det med i tre uger, siger Jesper Hansen.

De fire Astana-danskere var altså klar på fest. Det samme var femte dansker, Søren Kragh Andersen. Men inden ville han lige brokke sig over infrastrukturen i den franske hovedstad.

- Jeg synes, det gjorde ondt i røven. Stenene var meget værre end forventet, og det er selvfølgelig rart, at det er overstået nu, siger Søren Kragh Andersen, som var en del af Team Sunweb-mandskabet med Tourens andenplads, Tom Dumoulin.

Hvordan skal andenpladsen fejres?

- Vi skal feste!

Og med det sluttede Tour de France, og om lidt begynder festen.