Hør norske kommentatorer i lykkerus: - Han har været så tæt på

På sidste etape lykkedes det Norge at få den første etapesejr, da Alexander Kristoff vandt den prestigefyldte spurt på Champs-Élysées.

Norge har de seneste godt 10 år haft en hel del sejre at juble over i verdens største cykelløb, men det var alligevel noget helt særligt, da Alexander Kristoff kørte over stregen på 21. etape i årets Tour de France.

Kristoff fik nemlig langt om længe den sidste etape på Champs-Élysées, og det fik kommentatorerne fra TV 2 Norge op af stolene.

- Det er så hæmningsløst godt. Og så utroligt fortjent, råbte Christian Paasche.

Også i det norske studie blev der krammet på livet løs efter sejren.

Blandt dem var den tidligere topsprinter Thor Hushovd, der vandt på Champs-Élysées i 2006.

- Det er følelsesladet af mange grunde at stå her nu. Han leverede varen ekstremt, og det er godt at se, at han får god hjælp, og at han sammen med holdkammeraterne får positioneret sig perfekt, siger Thor Hushovd.

- Han har kæmpet meget i årets Tour de France og været så tæt på i mange år. Den her fortjente han helt vildt.

Alexander Kristoff har kørt Tour de France siden 2013, hvor han er blevet nummer 5, 3, 3, 2 og 6.

Samtidig har nordmanden med nu 71 professionelle sejre på bagen modtaget en del kritik, og det bemærkede Kristoff da også efter etapen.

- Det er en fantastisk følelse. Endelig vinder jeg en etape i Tour de France igen - og først og fremmest på Champs-Élysées. Det er den bedste af dem alle, siger han.

- Det er dejligt at bevise over for dem, der siger, jeg er færdig, at jeg kan spurte på sprinternes største scene. Det er det største i karrieren.