Tour de France

- Jeg er helt forbløffet, siger Daniel Martin inden podiehyldest i Paris

Irske Daniel Martin er blevet kåret som den mest angrebsivrige rytter i Tour de France, og det er selvom, han aldrig har fået titlen på en etape.

Inden Chris Froome, Tom Dumoulin og Geraint Thomas skal hyldes på podiet i Paris, så er der lige en anden rytter, som også skal have sin del af hyldesten.

UAE Emirates' kaptajn, Daniel Martin, er nemlig blevet kåret som den mest angrebsivrige rytter i dette års Tour de France og skal derfor også en tur op ad trapperne og op i kameraernes blitzen.

Og det glæder han sig til.

- Jeg er helt forbløffet. Jeg har fået titlen som den mest angrebsivrige rytter i Touren, og jeg får lov til at stå på podiet. Det forventede jeg slet ikke. Wow. Tak, skriver Daniel Martin på sin Twitter.

Det lidt finurlige ved udnævnelse af UAE Emirates-rytteren som den mest angrebsivrige i løbet er, at han slet ikke har vundet titlen på en eneste etape.

Det ændrer dog ikke på, at den 31-årige irske rytter er utrolig glad for titlen.

- Jeg ville virkelig gerne på podiet i Paris, men jeg forventede ikke, at det ville ske på denne måde - især da jeg ikke har vundet titlen på nogen som helt etape. Men det er en ære, og jeg er mundlam, siger Daniel Martin til holdets hjemmeside.

- Det har været en fantastisk mindeværdig Tour for mig. Det betyder så meget - især da jeg tog den første etapesejr til UAE Team Emirates nogensinde. En del af grunden til, at jeg kom til dette hold, var for at skabe et eftermæle. 

- Det har været en mission for holdet helt fra begyndelse, at vi skulle inspirere den næste generation af cyklister. Det har altid været min passion, så det er fantastisk at vide, og hele cykel-fællesskabet har været klistret til skærmen for at se os køre i Frankrig. Det er bare fantastisk, siger han.

Hvis Daniel Martin kommer sikkert i mål på 21. etape i Tour de France, ender han på ottendepladsen i klassementet.