Tour de France

Kristoff vinder i Paris - Geraint Thomas vinder Tour de France

Den 21. og sidste etape af Tour de France endte som ventet i en massespurt. Derfor skete der ikke ændringer i toppen af klassementet.

Top-3 på etapen

 1. Alexander Kristoff
 2. John Degenkolb
 3. Arnaud Demare

Klassementet

 1. Geraint Thomas
 2. Tom Dumoulin +1:51
 3. Chris Froome +2:24

Trøjerne efter Touren

 • Gul: Geraint Thomas
 • Grøn: Peter Sagan
 • Prikker: Julian Alaphilippe
 • Hvid: Pierre-Roger Latour

Danskernes samlede placering

 • 12: Jakob Fuglsang (+19:46)
 • 44: Michael Valgren (+1:59:20)
 • 52: Søren Kragh Andersen (+2:06:23)
 • 56: Jesper Hansen (+2:10:33)
 • 68: Magnus Cort (+2:32:26)

Magnus Cort vandt som den eneste dansker en etapesejr, da han kom først i mål på 15. etape. 

Se alle resultater her: Etapen / klassementerne

Fuglsang-status

Astana-kaptajnen sad i feltet under hele den sidste etape. Dermed stod det klart, at hans drømme om en podieplads og senere en etapesejr ikke blev indfriet i Tour de France 2018. Under afslutningen lod Fuglsang sig endda glide lidt tilbage, og han kom i mål 30 sekunder efter sprinterne. 

Jakob Fuglsang slutter på en samlet 12.-plads i klassementet, 19 minutter og 46 sekunder efter Geraint Thomas.

Sådan forløb Tourens sidste etape

Følgende er skrevet af Ritzau. 

Søndag aften kunne Geraint Thomas (Sky) strække armene i vejret og puste ud efter 3351 kilometer i sadlen i årets Tour de France. 

Efter at have krydset målstregen i Paris efter 21. etape kunne den 32-årige waliser iført den gule førertrøje lade sig krone som vinder af løbet. 

Kun styrt eller uheld kunne fravriste Thomas karrierens største triumf, efter at han kørte sig i førertrøjen med sejren på La Rosiére på 11. etape.

Selve etapen blev på Champs-Élysées afgjort i den forventede massespurt, og her var norske Alexander Kristoff (UAE Emirates) hurtigst foran John Degenkolb (Trek) og Arnaud Démare (FDJ). 

Danske Magnus Cort blev nummer 14 på etapen.

Sky kunne i den grand skåle i champagne efter etapen, da holdet kunne fejre den sjette Tour-sejr på syv år med tre forskellige ryttere. Samtidig fik Sky to ryttere på podiet i år. 

Trods ambitioner om at vinde både Giro d'Italia og Touren i samme sæson måtte Chris Froome dog stille sig tilfreds med en tredjeplads efter tre Grand Tour-sejre i træk inden Touren. 

Tom Dumoulin (Sunweb) sluttede samlet på andenpladsen.

Første ventede dog 116 kilometer på sidste etape fra Houilles til Paris.

Efter den traditionelle paradekørsel, åbnede den franske veteran Sylvain Chavanel ballet med et paradeudbrud ind på Champs-Élysées, hvor han kørte for 18. og sidste gang i Tour de France.

Straks derefter kørte seks mand i udbrud i håb om at udnytte mandefaldet blandt sprinterholdene.

De stak afsted med godt 50 kilometer til mål og fik et forspring på omkring 45 sekunder undervejs, men sidste mand var i kort snor inde på sidste omgang, og Kristoff endte med at sole sig i sejrens sødme. 

Peter Sagan (Bora) kom i mål i den grønne pointtrøje, og det er sjette gang i karrieren, at det skete for slovakken, der led gevaldigt de sidste dage i løbet efter sit styrt på 17. etape. 

Peter Sagan vandt tre etaper i dette års udgave af løbet. 

Den prikkede bjergtrøje blev vundet af Julian Alaphilippe (Quick-Step), mens den 24-årige AG2R-rytteren Pierre Roger Latour kom i mål i Paris i den hvide ungdomstrøje, mens Movistar vandt holdkonkurrencen. 

Astana-kaptajn Jakob Fuglsang sluttede uden for top-10 og måtte stille sig tilfreds med en 12.-plads i den samlede stilling. 

Holdkammeraterne Michael Valgren, Jesper Hansen og Magnus Cort sluttede henholdsvis som nummer 40, 49 og 59. 

Med sejren på 15. etape blev Magnus Cort den første danske etapevinder i Tour de France siden 2009. 

Søren Kragh Andersen fra Sunweb sluttede som nummer 45 samlet efter en Tour, hvor han både kørte i ungdomstrøjen og markerede sig ved at blive nummer fem på enkeltstarten på næstsidste etape.