- Nu bør jeg nå hjem, inden min kone føder, siger lykkelig Froome

16x9
Chris Froome glæder sig til at komme hjem fra Tour de France, fordi hans kone er højgravid. Foto: Christophe Ena / Ritzau Scanpix

Chris Froome har en ekstra god grund til at glæde sig over, at Tour de France 2018 slutter søndag aften.

Årets Tour de France har været næsten, som den firedobbelte vinder Chris Froome havde ønsket sig inden starten.

Selvfølgelig ville han gerne selv have vundet løbet, men han slutter trods alt på podiet og kan senere søndag fejre holdkammeraten Geraint Thomas’ samlede sejr.

Rent privat er Touren dog gået fuldstændig, som Froome havde ønsket sig. Hans højgravide kone, der har termin med parrets andet barn på onsdag den 1. august, er nemlig ikke gået i fødsel. Derfor ser det ud til, at Froome kan nå hjem og være med, når hun skal føde.

- Det har været et spørgsmål under hele Touren, og heldigvis var hun stadig ikke gået i fødsel her til morgen. Jeg burde kunne nå hjem nu, og jeg glæder mig til at byde en lille pige velkommen i familien, siger Chris Froome til TV 2 SPORT.

Parret har allerede en søn, Kellan, på to og et halvt år. Det er altså førte gang, Froome kunne ’risikere’ at blive far under et karrierens vigtigste cykelløb. Alligevel havde briten besluttet sig for at blive i Frankrig, hvis hustruen skulle gå i fødsel før tid.

Kan ikke ønske mere

Inden starten på den sidste etape gjorde Chris Froome også status over den sportslige del af de sidste tre uger. Selvom han kom til Frankrig for at vinde, så virker han glad for sin tredjeplads.

- Jeg er glad for at være på podiet, for det har været en hård Tour for mig, og med en holdkammerat i gult kan jeg ikke ønske mig mere.

- Det er min fjerde Grand Tour i træk. Jeg vandt de tre første, og det er fantastisk at komme på podiet her.

Chris Froome om årets Tour de France Video: Ida Brodtkorb

Chris Froome generobrede tredjepladsen på lørdagens enkeltstart, hvor han sluttede ét sekund efter vinderen Tom Dumoulin.