Sky-chef traf 'risikabelt' valg før Touren: - Han er den næste Froome

21-årige Egan Bernal har imponeret stort i sit første Tour de France, hvor han har været med til at sikre og forsvare den gule trøje.

Egan Bernal har gjort kometkarriere i sit første år som World Tour-cykelrytter hos storholdet Team Sky.

Den blot 21-årige colombianer har vundet seks sejre i år, og selvom han er den yngste rytter i hele Tour de France-feltet, har præstationen ikke båret præg af umodenhed eller manglende evner.

Jeg har ledt og ledt efter en rytter, der kunne blive den næste Chris Froome

Sir Dave Brailsford

Bernal har således været et uhyre stærkt og sikkert kort for Geraint Thomas og Chris Froome i bjergene.

Manden, der hentede ham til Team Sky og gav ham Grand Tour-debut, er Sir Dave Brailsford.

- Jeg var ret bekymret over at tage ham med til Touren. Det var risikabelt med en ung sydamerikanske rytter uden ret meget erfaring i Europa, men nu er jeg rigtig glad for, jeg traf den beslutning, til Team Sky-chefen til The Guardian.

Senest i Pyrenæerne har Bernal været utroligt solid og modtog da også en stor tak fra den knækkede Chris Froome, der i vanskeligheder på kongeetapen fredag blev hjulpet tilbage takket være Bernal.

- Han går en stor fremtid i møde, skrev Froome efter etapen på Twitter.

Men allerede på den store Alpe d'Huez-etape imponerede den unge rytter, da han satte sig i front af favoritfeltet og tonsede opad over flere kilometer. Han bragte flere klassementsryttere i problemer, og etapen endte med Team Sky-sejr til Geraint Thomas.

- Vi har aldrig været i tvivl om, at han er i stand til store ting, og alligevel imponerede han os. Han er den bedste af alle unge ryttere på hans alder, siger Skys sportsdirektør Nicolas Portal.

Han er fremtiden

Chris Froome har siden 2013 vundet Tour de France fire gange iført Team Sky-dragten. For en stund er han godt nok stødt af tronen, da Geraint Thomas med kommer til at vinde Touren, hvis blot han kommer i mål på 21. etape.

Froome og Thomas har henholdsvis 33 og 32 år på bagen, men meget tyder på, at fremtiden er sikret for det britiske storhold.

- Mit ansvar som team manager er at kigge to, tre sæsoner frem i tiden. Jeg har allerede det hold, jeg vil have om tre år, siger Brailsford til The Guardian.

- Jeg har ledt og ledt efter en rytter, der kunne blive den næste Chris Froome, som kunne være vores store leder i Grand Tours. Mit valg var Bernal, som vi bare måtte have på holdet. Han er vores fremtid.

Egan Bernal har ikke kørt for klassementet i Tour de France, men ligger alligevel på en 19.-plads.

Han er colombiansk mester i enkeltstart og vandt tidligere på året etapeløbet Tour of California.