To Tour-ryttere har overrasket Riis

Primoz Roglic og Geraint Thomas har været Tourens store åbenbaringer ifølge Bjarne Riis - Chris Anker ser det anderledes.

Med et Tour de France-felt bestående af Grand Tour-vindere som Chris Froome, Tom Dumoulin, Vinzenco NIbali og Nairo Quintana og med dertil stærke folk som Mikel Landa, Romain Bardet og Richie Porte var det nok de færreste, der havde turdet gætte på, at vinderen af Tour de France 2018 ville blive Geraint Thomas.

TV 2 SPORTs cykelekspert Bjarne Riis erkender da også blankt, at han ikke havde set Thomas gøre det så godt.

- Man vidste jo godt, at Geraint Thomas var god. Men jeg havde så ikke set, at han ville vinde det her, lyder det fra Riis, der har Thomas som en af Tourens helt store åbenbaringer.

Thomas er dog ikke den eneste, der har imponeret Riis.

- Jeg ved heller ikke, om jeg havde set Roglic køre så stærkt. Hvis man virkelig skal pille den fra hinanden, så kan man ikke kalde Thomas en åbenbaring - og så alligevel; han har aldrig siddet der før. Det kan man med Roglic. Så de er næsten sidestillede.

Også cykelekspert Henrik Jul er begejstret for Primoz Roglics præsatation.

- Jeg peger på ham først og fremmest på grund af hans etapesejr, men også fordi han har præsteret på så højt niveau, som han har.

Roglic har også imponeret Chris Anker Sørensen, der dog har valgt det 21-årige colombianske stjerneskud Egan Bernal.

- Jeg havde store forventninger til ham, men det, han har indfriet, har været exceptionelt. Han har leveret endnu mere, end jeg troede, han kunne. Så han har virkelig kørt et fremragende løb.

Top 10 Tour de France 2018

  1. Geraint Thomas
  2. Tom Dumoulin +1:51
  3. Chris Froome +2:24
  4. Primoz Roglic +3:22
  5. Steven Kruijswijk +6:08
  6. Romain Bardet +6:57
  7. Mikel Landa +7:37
  8. Daniel Martin +9:05
  9. Ilnur Zakarin +12:37
  10. Nairo Quintana +14:18