Dét husker eksperterne årets Tour de France for

Den spændende rute, den offensive kørsel samt et troneskift er nogle af de ting, TV 2 SPORTs cykeleksperter husker årets Tour de France for.

Et Tour de France, der har budt på mange mindeværdige øjeblikke, er slut. Touren har budt på en overraskende vinder, en dansk etapesejr, utilfredse landmænd og meget mere.

Men hvad vil eksperterne fremhæve, når de bliver bedt om at tænke på det første, der falder dem ind, når de tænker tilbage på årets rundtur på de franske landeveje?

Rytterne har klaret sig igennem både brosten, en ubarmhjertig og kompakt 65 kilometers bjergetape og været et smut forbi Baskerlandets hårde terræn. Alt i alt en flot rejse på 21 etape, som får ros af TV 2 SPORTs cykelekspert Henrik Jul.

- Bortset fra den smukke vinder, Geraint Thomas, vil jeg huske Touren for, at det virkelig har været en meget fornyende, sjov, spændende planlægning af ruten.

I forlængelse af den fine rute, som Tour-arrangørerne har budt feltets ryttere, har Chris Anker Sørensen været meget tilfreds med måden, der er blevet kørt på.

- Jeg vil huske det for vanvittigt godt cykelløb. Jeg synes virkelig, der er blevet angrebet, der har været nogle fede etaper, som har givet os så meget, der har været fem ryttere, som har været på ret lige niveau: Kruijswijk, Roglic, Dumoulin, Thomas og Froome. Til dels også Bardet og så lidt andre ryttere til at krydre underholdningen. Det har været et mere spændende og offensivt Tour de France, end man har set længe, så det har jeg virkelig nydt, siger Chris Anker Sørensen.

John Degenkolb vinder 9. etape Video: TV 2 SPORT

Ruten eller måden, rytterne har kørt på, er ikke det første, Bjarne Riis tænker på.

- Jeg ser rigtig dårligt management på mange hold. Der er for mange, der ikke er gode nok til at udnytte deres potentiale, siger han.

Udover det husker han den også for, at den ellers så suveræne storfavorit måtte se sig slået.

- Men jeg synes ikke, det er det, man skal huske Touren for. Jeg husker det for, at Froome bliver slået. Han har domineret Tour de France så længe, og at se ham blive slået, er bemærkelsesværdigt.