Tour-vinder hjalp konkurrent i jagten på sejr: - Han er så uselvisk og loyal

Geraint Thomas forsøgte at hjælpe Mark Cavendish til sejr på første etape af Tour de France.

Geraint Thomas er mandag stået op til den første dag i sit liv med titlen som vinder af verdens største cykelløb, Tour de France, til sit navn.

Verden over strømmer det ind med lykønskninger til den walisiske Tour-vinder, der bliver hyldet og af flere set som et frisk pust til cykelsporten. Også fra kollegaer og rivaler er der masser af hyldest og lykkebringende beskeder. 

Særligt fra Team Dimension Data sprinteren Mark Cavendish, der i en klumme hos den engelske avis The Telegraph storroser Geraint Thomas for sit ydmyge og uselviske væsen, som særligt viste sig på Tour de Frances første etape.

- Det var en sprinteretape, så det var én, jeg havde udset mig på forhånd. Men med 6 eller 7 kilometer tilbage blev jeg adskilt fra mit hold og endte væk fra gruppen og ude i vinden. Jeg ville aldrig have været kommet tilbage på egen hånd. Pludselig hører jeg en stemme, 'Cav'!. Jeg kigger til højre, og det er Geraint Thomas. 'Kom nu, ven. Jeg skal nok få dig tilbage'.

- Efterfølgende skrev jeg en besked til ham. 'Hør her, ven. Mange tak, men du skal ikke spilde din egen energi på mig. Behold det hele til de her tre uger. Du kan gøre det her'. Men sådan er Geirant Thomas. Han skrev tilbage. 'Jeg vil altid hjælpe dig, hvis jeg kan'. Det viser bare, hvilken god ven og hvor uselvisk og loyal han er,  skriver Mark Cavendish i The Telegraph.

Det blev ikke til nogen etapesejr i dette års Tour de France for Mark Cavendish, der ellers har 30 Tour-etapesejre på CV'et.

Til gengæld lykkedes det for Cavendish' nu tidligere holdkammerat Geraint Thomas at snuppe to etapesejre og den samlede sejr i dette års udgave af den franske rundtur.

- Det var virkelig rørende. Vi går langt tilbage ham og jeg, fortæller Mark Cavendish om at se sin gode kammerat i den gule trøje.

Mark Cavendish og Geraint Thomas kender hinanden helt tilbage fra barnsben, hvor de også dengang konkurrerede på cyklen.

Senere skulle de to så også opleve at blive holdkammerater i en enkelt sæson på Team Sky, inden Mark Cavendish skiftede væk fra det britiske storhold.