Cykling

21-årig dansker skal bevise sit værd på verdens mest vindende cykelhold

Mikkel Honoré får chancen for at bevise sig på sportens øverste niveau, når han resten af sæsonen skal køre for Quick-Step.

21-årige Mikkel Frølich Honoré skifter danske Team Waoo ud med belgiske Quick-Step Floors resten af sæsonen.

Det unge cykeltalent har nemlig underskrevet en aftale, der gør ham til såkaldt stagiaire (praktikant) på verdens mest vindende cykelhold fra dags dato og året ud. 

- Jeg er meget glad og beæret over at komme til at køre hos Quick-Step Floors resten af sæsonen. Quick-Step Floors er ét af de mandskaber, jeg som barn altid har villet køre for, siger Mikkel Honoré ifølge en pressemeddelelse fra Team Waoo

Quick-Step har vundet hele 51 sejre i denne sæson, og det spillede med i beslutningen om at vælge det belgiske mandskab, fortæller det unge talent:

- De har en lang historie i sporten, vinder mange løb og er gode til at videreudvikle unge ryttere. Samtidigt kommer aftalen som en ekstra motivation til at komme stærkt tilbage efter et styrt tidligere på sommeren, hvor jeg brækkede en håndknogle.

Et åbenlyst talent

Hos Mikkel Honorés nu tidligere arbejdsgiver Team Waoo vækker skiftet intet andet end glæde.

- Jeg har været Mikkels træner siden hans juniortid, og allerede dengang var han et åbenlyst talent, så det er ingen overraskelse, at han nu bliver tilbudt en stagiare-kontrakt, siger sportsdirektør Daniel Foder, inden han uddyber:

- På Team Waoo er vi ikke alene stolte over at kunne udvikle unge ryttere til at kunne begå sig på endnu højere endnu. Det er ét af vores erklærede mål, så derfor ønsker vi Mikkel held og lykke de næste par måneder hos Quick-Step Floors.

På det belgiske cykelhold bliver Mikkel Frølich Honoré holdkammerat med landsmændene Kasper Asgreen og Michael Mørkøv samt sportsdirektør Brian Holm.