Cykling

Chris Anker brugte Touren som optakt til Danmark Rundt

TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen kører i denne uge med i Danmark Rundt for sidste gang.

Chris Anker Sørensen (Riwal CeracmicSpeed) nåede dårligt nok at pakke sin kuffert ud efter Tour de France, inden han skulle pakke den igen.

I denne uge kører han Postnord Danmark Rundt for sidste gang i karrieren. Det er i sig selv specielt, men det har Chris Ankers optakt også været. Han har nemlig varmet op ved at køre en stor del af Tour de France-ruten, inden han satte sig i kommentatorboksen som ekspert for TV 2 SPORT.

- Jeg har kørt 120 kilometer de fleste morgener under Touren. Det blev til små 3000 kilometer i alt. Jeg skulle jo have en pause fra Staghøj og Nygaard i kommentatorboksen. Det var en motivation, joker Chris Anker Sørensen.

- Jeg kommer til Danmark Rundt i god form. Jeg håber, det er i topform. Det har jeg i hvert fald satset på. Jeg kørte fra Rolf Sørensen inden Tour-etaperne, men han havde også sin storhedstid for noget tid siden. Det giver altid selvtillid at sætte Rolf af, men dem jeg skal køre med i dag er nok i lidt bedre form.

Et særligt løb 

Ud over at bygge formen op frem mod Danmark Rundt har Chris Anker Sørensen også brugt turene til at lære de enkelte Tour-etaper bedre at kende, inden han skulle tale om dem.

- Jeg bruger turene som forberedelse til etaperne, hvor jeg blandt andet holder øje med vind- og vejforhold. Det er en god måde at gøre det på, og næste år tager jeg helt sikkert også min cykel med til Touren.

Chris Anker Sørensen har kørt Tour de France fem gange i sin karriere. Onsdag tog han hul på sit syvende Danmark Rundt – et løb han fremhæver som noget særligt.

- Det er et fedt cykelløb og det største løb, du kan køre som dansk rytter.

Chris Anker Sørensens bedste placering i Danmarks største etapeløb er en samlet 15.-plads i 2006.