Cykling

Dansk mester på 'nyt' hold i Danmark Rundt: - Det bliver en succes

Cykelrytteren Mads Pedersen ser frem til at skulle forsvare sin titel ved dette års PostNord Danmark Rundt.

Sidste år endte cykelrytteren Mads Pedersen øverst på sejrsskamlen ved PostNord Danmark Rundt, da han kørte sidste års løb for sit hold, Trek-Segafredo.

Men i år kører han etapeløbet for de danske landshold, der går under navnet Team PostNord Danmark. Og det glæder han sig faktisk til.

- Det bliver rart at komme tilbage til rødderne. Jeg glæder mig lidt at sidde på en campingstol ude bag kassevognen og hygge mig med drengene. Det bliver bare sjovt, og det bliver cykelløb på en anden måde, da vi ikke er vant til at køre med hinanden. Men jeg tror, at det bliver en succes, siger Mads Pedersen til TV 2 SPORT.

Og for den forsvarende mester er løbet ikke noget, som han bruger som opvarmning til et større løb. Det har stor betydning for ham at køre med, mens danskerne kigger på.

- Jeg har i lang tid ikke vidst, om jeg skulle køre det eller ej. Det er først noget, der er blevet besluttet inden for de sidste tre uger. Men da jeg vidste, at jeg skulle køre det, så har jeg gået benhårdt efter det og trænet hårdt efter at forsvare min titel, siger Mads Pedersen ifølge Ritzau.

På landsholdet er han ikke ene kaptajn. Han deler den vigtige rolle med Christopher Juul-Jensen, der til daglig kører for Mitchelton-Scott.

De danske ryttere, der for nylig deltog i Tour de France, kommer ikke til at deltage i det danske løb. Men der er alligevel nogle markante navne med fra start i Aalborg. Her er det største udenlandske navn den franske sprinter Bryan Coquard.

De to World Tour-hold Astana og Team Sunweb stiller også op til løbet, dog uden deres store stjerner, der hviler benene efter et hårdt Tour de France.

PostNord Danmark Rundt begynder onsdag i Aalborg og slutter søndag på Frederiksberg.