Cykling

Dansk talent skifter til Tour-hold

Jonas Vingegaard har skrevet en to-årig kontrakt med hollandske LottoNL-Jumbo.

Endnu en dansker træder op på cykelsportens øverste niveau, World Touren.

Jonas Vingegaard skifter danske ColoQuick ud med hollandske LottoNL-Jumbo, der er fast inventar i Tour de France. 

- Det er pissefedt. Jeg glæder mig rigtig meget, og jeg føler, det er et godt hold at komme ind på. Det bliver kæmpestort – en drengedrøm, siger Jonas Vingegaard til TV 2 SPORT, inden han løfter lidt af sløret for sin rolle på holdet:

- Det virker til at ville de unge talenter. De prøver at udvikle dem og giver dem en chance. Man er ikke altid hjælperytter, men får også lov til at køre sin egen chance. Planen er at se, hvordan udviklingen går. Forhåbentlig skal jeg være en del af deres bjergtrup i fremtiden. De har lige gjort det godt i Touren, og det håber jeg, jeg kan være en del af i fremtiden.

I Tour de France lykkedes det LottoNL-Jumbo at køre to ryttere i klassementets top fem. Primoz Roglic lå til en podieplads, men måtte tage til takke med en fjerdeplads, mens Steven Kruijswijk blev nummer fem.

- Vores ambition er at have verdens største talenter i vores team. Vi har fulgt og testet Jonas udførligt, og han er blevet diskuteret af vores spejderhold. Vi tror på, at han har en lys fremtid. Som alle vores talenter ønsker Jonas en langsigtet udviklingsplan. Vi vil give ham en intensiv udvikling, fortæller holdets sportsdirektør Merijn Zeeman i en pressemeddelelse.

Udstyret med særligt hjerte

Også Jonas Vingegaards nu forhenværende sportsdirektør på ColoQuick, Christian Andersen, glæder sig over skiftet.

- Dette hold afspejler ColoQuicks kerneværdier, og måden vi arbejder med unge talenter på. Der er ingen tvivl om, at Team LottoNL-Jumbo er det rigtige hold for Jonas. De viser virkelig en lidenskab i den måde, de tager sig af de unge ryttere.

Jonas Vingegaard kan komme 'rigtig, rigtig langt', hvis han bliver professionel.

Hvis du synes, at navnet "Vingegaard" lyder bekendt, kan det skyldes, at den 21-årige nordjyde for nylig var midtpunktet i et indslag fra TV 2 SPORT. Her fremgik det, at det unge talent er udstyret med et organ, som præsterer udsædvanligt godt.

- Han har simpelthen en pumpe og et hjerte, som er i en klasse for sig selv, og han ligger klart fri af gennemsnittet af danske, mandlige cykelryttere. Han har et plus på omkring 15 procent, og det er markant, lød vurderingen fra Lars Johansen, der er sportsfysiolog ved Team Danmark.

Jonas Vingegaard har underskrevet en to-årig aftale med LottoNL-Jumbo.